Subsidie energiebesparing eigen huis


Vanaf 15 september kunnen particuliere woning- en appartementeigenaren en verenigingen van eigenaren (VVE’s) subsidie aanvragen voor het isoleren van woningen. Dat kan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

De subsidie is bedoeld voor de grotere isolatiemaatregelen. Daarbij moet u denken aan isolatie van dak, gevel, vloer/bodem of spouwmuur of het aanbrengen van hoogrendementsglas. U moet minimaal twee van dergelijke isolatiemaatregelen toepassen. U kunt dan ook subsidie krijgen voor een energieadvies en voor aanvullende maatregelen zoals isolerende deuren en driedubbel glas. Wie zijn hele huis of gebouw voorziet van een energiezuinig pakket aan maatregelen krijgt een bonus van € 4.000 bovenop de subsidie.

De subsidiebedragen verschillen per maatregel. Op www.rvo.nl/subsidies-regelingen/subsidie-energiebesparing-eigen-huis kunt u de subsidiebedragen vinden voor particuliere woningeigenaren en voor VVE’s.

De gehele subsidieregeling loopt tot en met 31 december 2018. De eerste ronde loopt van 15 september tot 1 maart 2017. In deze periode kunt u subsidie aanvragen via de website: www.RVO.nl.