Supervrijwilligster Toke van Leest neemt afscheid

Toke van Leest-Rullens startte na haar pensioen met vrijwilligerswerk in De Ganshoek in Lage Zwaluwe. Een pensioen dat 'pas' in ging toen ze 72 was. Het geeft al aan dat Toke van geen ophouden weet en dat gold ook voor het vele werk dat ze vrijwillig deed voor/bij de ouderen in zorgcentrum De Ganshoek.

Koffieschenken, bingo, wandelen met rolstoelgebonden ouderen, het is teveel om op te noemen. Opnoemen zal ze het zelf ook niet doen, daar is ze veel te bescheiden voor. Liefst wilde ze ook geen aandacht voor haar afscheid maar soms kom je niet onder dingen uit. Activiteitenbegeleidster Bianca van Geloof bijvoorbeeld, stond erop om Toke te bedanken namens Surplus met een bloemetje en ook de aanwezige ouderen op haar laatste 'werkdag' vonden het een 'must' dat daar aandacht aan werd besteed.

Uiteraard deden wij van KijkopDrimmelen dat en ook met veel plezier. De reden daarvan is dat we Toke al langer kennen dan vandaag. Niet dat wij zélf bepalen wie wel en wie niet de eer toekomt, dat is aan jou of u, maar Toke is wel een vrijwilligster van de buitencategorie. Woorden als een 'boegbeeld' en een 'voorbeeld' vielen vanmorgen dan ook meermaals. Terecht! Toke; bedankt!

Beelden bij dit artikel