Surplus buurtsportcoach Corné Verhagen; doerak of doorzetter?

Dit wórdt weer zo’n stukje waar u op mag schieten want; gelardeerd met een meningsgehalte. Onlangs is Corné Verhagen uit Made aangesteld als buurtsportcoach voor Drimmelense jongeren t/m 12 jaar. Een baan van 12 uur per week in dienst van Surplus in samenwerking met de gemeente. Corné neemt deze uren over van de andere buurtsportcoach voor jongeren, Benjamin van Wanrooij. Benjamin gaat een deel van zijn werk invullen als extra jongerenwerker ter ondersteuning van jongerenwerker Paul van Dijk. Juist in coronatijd blijkt er meer behoefte aan extra uren binnen het jongerenwerk.

Corné meldt dat hij het geweldig vindt dat hij als stagiair door kon stromen naar deze nieuwe baan. Als stagiair liep hij o.a. mee met de buurtsportcoach voor ouderen, Femke Selders. Corné daarover: ‘Ik heb veel met ouderen gewerkt ja maar met jeugd is natuurlijk veel actiever. Wel moet ik zeggen dat ik heel veel waardering heb gehad van ouderen, dat was geweldig.’ De nieuwe baan kan Corné prima combineren met zijn studie TC3, een opleiding tot trainer/coach waarvoor hij in juni hoopt te slagen. Hoewel zijn werk in principe tijdelijk is tot het eind van dit jaar, hoopt hij natuurlijk dat dit verlengd wordt. ‘Dat beslist de gemeente’, knipoogt hij veelzeggend om te vervolgen met; ‘Ik zie wel wat er op mijn pad komt.’ Dat zal sowieso de redactie van KijkopDrimmelen zijn als we sommige activiteiten van Corné zullen bezoeken voor een verslagje met foto’s.

Omdat we Corné al vaker ontmoet hebben als stagiair, durfden we wel aan te dringen op iets wat wij al dachten maar niet konden bewijzen. Aandringen op een reactie die luidde: ‘Ik ben vroeger best wel een ‘schoffie’ geweest ja.’ Onze conclusie: Als je zó je werk oppakt en ouderen je al waarderen, heeft onze jeugd vast een ‘goeie’ aan Corné Verhagen.

Namens onze redactie: Corné: Gefeliciteerd met je nieuwe job en heel veel succes.

Beelden bij dit artikel