’t Leeuweveerke gaat weer varen!

Het verlossende woord is uitgesproken, ’t Leeuweveerke mag weer gaan varen! Vanaf donderdag 3 juni zal het veerpontje vanaf de kade van Lage Zwaluwe naar de Jacominaplaat middenin de Biesbosch varen. Uiteraard ook vice versa, zodat wandelaars en fietsers kunnen genieten van al het moois dat het natuurpark aan de overkant van rivier de Amer te bieden heeft.

De overtocht zal ongeveer 25 minuten duren en per vaart mogen er maximaal 12 personen mee aan boord. Aan de opstapplaats aan de Biesboschweg in Lage Zwaluwe koopt u uw ticket aan de betaalzuil. Hier reserveert u uw plekje op de pont, waarbij u aangeeft met welke afvaart van die dag u mee over wil. Andere vormen van reservering dan door u aan de zuil, is niet mogelijk. Bij afvaarten vanaf de Biesbosch kunt u mee op volgorde van aankomst bij het opstapsteiger en betaalt u achteraf in Lage Zwaluwe aan de betaalzuil, voor u het terrein aldaar kunt verlaten.
Betaling is uitsluitend mogelijk met PIN.

De veerpont vaart tussen 10.00 en 13.15 uur en tussen 14.00 en 17.20 uur, het tijdstip van de laatste afvaart vanaf Lage Zwaluwe. De laatste afvaart vanaf de Biesbosch zal zijn om 17.40 uur. Een enkele vaart kost € 3,50 voor volwassenen en € 1,00 voor kinderen tot 12 jaar en fietsaanhangers.

Er gelden voor de veerdienst wel een aantal coronamaatregelen. Veerponten vallen onder de regels van het openbaar vervoer, te weten:

  • Vermijd drukte;
  • Houd u aan de basisregels. Desinfecteer uw handen voor vertrek en na de overtocht;
  • Volg de aangegeven looproutes;
  • Op de pont en op de steigers is het dragen van een mondkapje verplicht voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Dit geldt ook op de wachtplaatsen, vooral op plekken waar er wat minder ruimte is, zoals bij betaalzuilen.
  • Op de steigers en de wachtplaatsen moet minimaal 1,5 meter onderlinge afstand worden gehouden. Op de pont hoeft er geen 1,5 meter afstand te worden gehouden;
  • Raadpleeg de informatieborden bij de wachtplaats. 
  • Meer info over de dienstregeling op Veerpont – Poort naar de Biesbosch

De redactie van KijkopDrimmelen wenst ’t Leeuweveerke een behouden vaart!