Tary (20) en Linsey (20) organiseren bingo om ondernemers én Patske&DeSmoutebol te steunen

Twee jonge meiden komen glimlachend de dagbesteding aan het Burgemeester Smitsplein in Made binnengelopen. Tary Klijs (20) en Linsey Broeders (20) organiseren aanstaande zaterdag 6 maart geheel belangeloos een online bingo, om Mayse ondernemers én een lokaal goed doel te steunen, namelijk Dagbesteding Patske&DeSmoutebol voor mensen met niet aangeboren hersenletsel, licht verstandelijke beperking, lichamelijke beperking, psychosociale problematiek en/of contactarmen.

Ze speelden even geleden zelf een online bingo en bedachten zich dat zij dat zelf ook wel konden. Hoe? Wie? Wat? Vragen waar diezelfde avond nog over gebrainstormd werd. Tary vertelt: “Eerst dachten we aan een BoerenBingo, of een Foute Bingo, maar ja, dat was allemaal al een keer gedaan. Nu in deze coronatijd hebben veel lokale ondernemers het moeilijk, dus besloten we hen te steunen. Toen werd het dus de Mayse Bingo.” Zelf er iets aan over houden, hoeven beiden niet. “Als je zelf een winkel hebt, dan snap ik dat je er iets aan wilt verdienen. Maar dat hoeven we niet, we willen gewoon iets leuks organiseren voor deelnemers en ondernemers en daarom hebben we ervoor gekozen de opbrengst van de bingo te doneren aan een lokaal goed doel. We hebben even getwijfeld, maar hebben toen Patske&DeSmoutebol gekozen. Deze dagbesteding voor volwassenen is écht lokaal en het is een doel waar we allebei volledig achter staan”, licht Linsey toe.

De meiden maakten een lijstje met ondernemers die zij of hun ouders bijvoorbeeld kennen, maar ook mensen waarvan het ze gewoon leuk leek. Hen benaderen deden ze ook zelf, waarbij ze wel verwacht hadden dat veel van de ondernemers aan zouden geven op dit moment door een moeilijke periode te gaan. “Maar eigenlijk was bijna iedereen die we benaderden meteen bereid om een prijs te sponsoren. We hebben bijvoorbeeld een bierpakket van Bottelier Laurijssens en een prijs van Echte Bakker Van der Steen. Maar ook kaartjes voor Waailand Outdoor en Made in Holland. Toen we bekend maakten dat we dit gingen organiseren, waren er zelfs bedrijven die óns benaderden dat ze ook wel een prijs wilden sponsoren. Daarom hebben we ook iets extra’s voor elke deelnemer. Maar dat houden we nog even een verrassing”, vertelt een enthousiaste Tary. Dagbesteding Patske&DeSmoutebol wordt gerund door Hanneke Manders en hoewel ze meer dan vereerd is dat haar dagbesteding als goede doel is verkozen, is ze er ook door verrast: “Het is heel leuk om deze meiden bezig te zien. Dat ze iets organiseren voor een ander. Ze zeggen wel eens ‘die jeugd van tegenwoordig’ maar Tary en Linsey bewijzen dat het ook anders kan. Ik hoop dat het een enorm succes is en van de opbrengst gaan we iets leuks doen voor de cliënten en onze vrijwilligers. En wat dat ook gaat zijn, daar worden Tary en Linsey natuurlijk óók voor uitgenodigd!”, vertelt ze trots.

Er zijn nog kaartjes beschikbaar voor de bingo. Er worden vier rondes gespeeld en er zijn enkele boekjes te koop of dubbele boekjes. Let op, er zijn nog maar een aantal dubbele boekjes beschikbaar dus wees er snel bij als u met een dubbel boekje wilt meespelen. Een enkel boekje koopt u voor € 13,50 en een dubbel boekje voor € 17,50. U kunt een kaartje reserveren tot uiterlijk 6 maart 12.00 uur, door een berichtje te sturen naar 06-43536846. Geef aan of u een enkel of een dubbel boekje wilt en hoeveel u er wilt reserveren. Tary en Linsey komen de bingokaarten bij u thuis bezorgen. De kosten kunnen desgewenst worden overgemaakt (via een Tikkie) of contant worden afgerekend. De bingo vindt plaats via een livestream, de link daarvoor krijgt u ruim voor aanvangstijd toegestuurd. De bingo start om 19.30 uur en de dames zullen deze zélf gaan presenteren. Tof! Steun de lokale ondernemers en steun Patske&DeSmoutebol en doe mee!

Bloembinderij ’t Hoefblad – Haarstudio Picasso – Bottelier Laurijssens – Damesmode en Lifestylewinkel Hip en Zo – Dameskledingwinkel SAVADI – Brasserie & Delicatessen Madame Delicieux – Beauty by Sophie – Echte Bakker Van der Steen – Made’s Powerweekend – Stucadoorsbedrijf Broeders B.V. – Sensation Events – Slagerij Rasenberg – Kaasboerderij ’t Bosch – HMF Sound & Light – Vishandel De Zeester – Shirley’s Friture – Made in Holland – Maranza Fashion – Rowy’s Jewerly

Beelden bij dit artikel