Tini bedenkt naam voor nieuw park Drimmelen

De toegang tot de Oude Haven in Drimmelen heeft een metamorfose gehad. Met name vanaf de Dorpsstraat tot aan de Biesboschweg is er het één en ander veranderd. Extra beplanting, nieuwe bankjes (en er komen nog een paar nieuwe bankjes bij) en wandelpaden, waardoor Drimmelen een park rijker is. Na een verkiezing onder inwoners, waarbij 36 verschillende namen zijn ingezonden, is Het Havenpark uitgeroepen tot de nieuwe naam van dit park. Tini is één van de personen die deze naam heeft ingezonden en zij was vanmiddag bij de onthulling aanwezig en mocht een klein cadeautje ontvangen.

Het Havenpark, refererend aan de verbinding tussen dorp en haven wat het parkje vormt, is één van de vier namen die de gemeente geselecteerd had uit de in totaal 95 inzendingen. De overige drie opties waren; De Groene Sluis, o.a. refererend aan de sluis die vroeger op de plaats was waar nu het parkje is, de Leugenbank, refererend aan de van oudsher benaming voor een plek waar bewoners samenkomen en de laatste nieuwtjes en roddels uitwisselen en het Centraal Park van Drimmelen, het park ligt centraal in Drimmelen en het is tevens een verwijzing naar het park in New York, Amerika.


Het Centraal Park van Drimmelen eindigde op een vierde plaats, de Leugenbank behaalde de derde plaats en de Groene Sluis mocht de tweede plaats innemen. Opvallend was dat er tussen de eerste en de vierde plaats slechts acht stemmen zaten. Haast een fotofinish dus. Dat het park überhaupt een naam heeft gekregen, is veelal te danken aan Willem van Groesen. Hij was degene die opperde dat het nieuwe park een naam moest krijgen, uiteindelijk is dat dus Het Havenpark geworden.

Beelden bij dit artikel