Tomoe Nage bij Judoclub Made

'Een vereniging waar u zich thuis voelt.' Zowel de oud- als de nieuwe bestuursleden, onderschrijven dat dit zeker geen loze kreet is. Judoclub Made staat bekend om het hoge familieband-niveau. Een klein beetje ervaring heeft de redactie van KijkopDrimmelen daar ook mee want per abuis waren wij een week te vroeg voor de bestuurswisseling. Die was gisterenavond maar zowel vorige week als gisteren werden wij gastvrij ontvangen en koffie afrekenen was niet aan de orde.

De bestuursleden die de laatste jaren aan het roer stonden, vonden het tijd om er een punt achter te zetten. Ten eerste omdat sommigen al 21 jaar actief waren (Astrid en Frank) en één lid zelfs al 27 jaar! (Anton) en ten tweede omdat ze van mening zijn dat het goed is als er nieuwe enthousiaste vrijwilligers het stokje overnemen. Een voltallig bestuur dat opstapt is meestal geen goed teken maar in het geval van Judoclub Made is dat geenszins het geval. De overdracht vond in een prima sfeer plaats in bijzijn van alle oude en nieuwe bestuursleden.

Afscheid namen: voorzitter Frank van der Made, secretaris Ethel Raats, penningmeester Francois Bello, notuliste Miriam van den Elshout en algemeen bestuursleden Anton van Beek en Astrid Segeren, De nieuwe ploeg bestaat uit voorzitter Miriam Tiekstra, penningmeester Luc Rullens, secretaris Renée van der Vorst en algemeen bestuursleden Esther Kuijpers, Maurice Peemen en Adrie Kuijpers.

Komt het nieuwe bestuur in een gespreid bedje? Deze vraag stelden we aan Frank van der Made. 'De boel is wel op orde ja', begint hij na enig nadenken om te vervolgen; 'Er zijn wel diverse zaken die opgepakt moeten worden. Daar hebben wij alle vertrouwen in en we zijn echt blij met deze nieuwe ploeg. Ook blij met de vele vrijwilligers en personen die in de diverse commissies actief zijn. We zijn met zo'n 600 leden natuurlijk ook een grote vereniging. Tóch heerst er een sfeer van een soort familieband dus daarom ook 'een vereniging waar u zich thuis voelt.'

Miriam Tiekstra die onlangs afscheid nam als gemeenteraadslid, wordt de vierde voorzitter in de 56-jarige geschiedenis van Judoclub Made. Niet de eerste dus, maar wel de eerste vrouwelijke voorzitter van de vereniging die jaarlijks een giga-evenement wegzet. Luc Rullens daarover: 'Daar zetten we elk jaar wel iets weg hoor. Een judotoernooi dat we in de Amerhal organiseren waar zo'n 700 judoka's aan deelnemen!'

Rest ons nog de titel van ons artikel te verklaren. Een Tomoe Nage is een zogenaamde offerworp in de judosport. Het besturen dat het afgetreden bestuur deed, mag je best zien als een offer dat zij jarenlang als vrijwilliger brachten. De redactie van KijkopDrimmelen wenst het nieuwe bestuur van Judoclub Made veel succes. Met dank voor de gezelligheid en gastvrijheid.

Beelden bij dit artikel