Tranentrekkersbal Terheijden trekt alles behalve tranen

Tranen, áls ze er al rolden waren het die van plezier over wangen. Heel veel wangen waren er afgelopen zondagmiddag aanwezig in café De Harmonie in Terheijden. Sowieso wangen van het publiek, maar ook wangen van de artiesten want dat waren er heel veel.

Op het Tranentrekkersbal traden de leden van het organiserende Traais Smartlappenkoor uiteraard zelf op maar ook die van het Westhoeks Mannenkoor uit Klundert en Ut GAK (Gedemt Aove Koor) uit Breda.

Het Westhoeks Mannenkoor uit Klundert dat onder leiding staat van Kees van Vugt, zingt anders dan de naam doet vermoeden, vooral evergreens en smartlappen. Ut GAK beheerst hetzelfde genre en is een onderdeel van het Breda's Mannenkoor. Ut GAK heeft geen dirigent maar een zwaaibaas en dat is niemand minder dan Terheijdenaar Henk van der Maaten. Voor het Traais Smartlappenkoor staat Tonny van Geel.

Tussen de optredens door was er livemuziek van het trio Back in Time. Nadat de drie koren elk tweemaal hadden opgetreden, werd de middag besloten met één groot gezamenlijk optreden. Een tranentrekkende gezellige middag dus waarbij je het 'opdwepen' van de zaal, met een gerust hart kunt overlaten aan speaker van de middag; Jan Daas.

Beelden bij dit artikel