Tropische omstandigheden voor ruim 400 judoka’s in Amerhal Made

Zondag 10 september kan de boeken in als één van de warmste Amerhaltoernooien in de geschiedenis.

Het was tropisch warm in de zaal, wat echter niets uitmaakte voor de vele judoka’s uit allerlei windrichtingen. Van België tot Frankrijk, zelfs Georgië en natuurlijk onze eigen club. Judoka’s van klein tot groot stapten weer vol enthousiasme op de mat.

Het was puffen en zweten, maar toch ook warm van de gezelligheid. Dat hadden we natuurlijk te danken aan de ploeg vrijwilligers die ons ook dit jaar weer wilden ondersteunen. Dank jullie wel! Voor de wedstrijdjudoka’s van Judoclub Made was het de start van hun wedstrijdseizoen. Dan is het altijd weer even voelen hoe het gaat. Lekker genoten in de vakantie, misschien een nieuwe gewichtsklasse. Tien kanjers stapten namens onze club de warme matten op.

Ilse Vissers deed, wat ze in het voorgaande seizoen ook deed: kampioen worden. Die laat zich niet door een beetje hitte tegenhouden. Met de voor haar kenmerkende krachtige worpen, hadden haar tegenstandsters het nakijken. Mado van der Vorst liet vorig jaar al zien dat zij judo een heel toffe sport vindt en dat is ook bij de start van het nieuwe seizoen weer het geval. Superknap gedaan!

Een tweede plaats werd binnengehaald door Sebas Bol. Niet alle partijen verliepen even soepel. Toch wist Sebas zijn seizoen goed te starten met zijn snelle judowerk. Ondanks de zinderende hitte pakte hij zilver.

Joris Wiertz en Jiro Overkamp mochten het podium op voor een derde plaats. Joris bleek in de vakantie in topvorm te zijn gebleven en gooide met zijn kracht de tegenstanders de mat op. Ook Jiro heeft een goede vakantie gehad die hem lekker in vorm heeft gehouden. Hij liet ook lekker judo zien met een mooi tempo. Met de bronzen plak als resultaat.

Voor Leia, Rohan, Maud, Silke en Marijn zat een podium er niet in. Desondanks hebben ze flink gestreden. Marijn was de pechvogel en moest nog even langs de EHBO. Gelukkig was het niet ernstig en deze bikkels hebben zelfs na afloop nog hard meegewerkt om dit toernooi zo leuk mogelijk te maken voor alle andere judoka’s.

De kracht van Judoclub Made: samen maak je de club. Met vrijwilligers en sportkanjers samen kijken we terug op een fijne editie in 2023. We zijn trots op weer een geslaagd Amerhaltoernooi en hopen volgend jaar weer alle judoka’s terug te zien in de Amerhal in Made.