Tuinvereniging De Kil brengt eerbetoon aan overleden voorzitter Joop Maurer

Al sinds de oprichting van de vereniging in 2012, heeft tuinvereniging De Kil in Lage Zwaluwe een pad van 'natuur' dat naar de tuintjes van de leden leidt. Bij mooi weer prima te doen, maar na één regenbui modderig, drassig en verre van toegankelijk. Joop Maurer, die afgelopen september overleed aan de gevolgen van de spierziekte ALS, was de kartrekker om subsidie bij de gemeente aan te vragen in het kader van de toegankelijkheid om een verhard pad aan te leggen. Hoewel het pad er al sinds de zomer van 2018 ligt, werd deze gisteren officieel geopend. 

Op 20 juli 2017 werd de subsidie voor het verharde pad aan de vereniging toegekend, maar tussen het moment van aanvraag en het moment van toekenning, is Joop, die sinds de oprichting voorzitter van de vereniging was, ziek geworden. ALS, een een ernstige ziekte van het zenuwstelsel waarbij spieren geleidelijk dunner en minder krachtig worden. Hij wilde per direct stoppen met zijn voorzitterschap bij de vereniging en met zijn tuin. Vrijwilligers hebben tijdens de periode dat Joop ziek was, zijn tuintje tóch bijgehouden. Als Joop een goede dag had, kon hij dan zijn tuin bezoeken en ervan genieten. In de zomer van 2018 was het verharde pad een feit en heeft Joop deze op zijn scootmobiel kunnen testen. De officiële opening werd gepland voor oktober 2018, maar Joop kwam helaas in september te overlijden.

Wegens het verlies van Joop werd de opening uitgesteld, uiteindelijk tot gisteren, 11 mei 2019. Door middel van de benaming van het pad, brengt de vereniging een eerbetoon aan de oud-voorzitter en aan zijn tomeloze inzet en houden zij de herinnering aan Joop in leven. Het pad is tot 't Maurerpad benoemd.

Beelden bij dit artikel