Twee nieuwe wandelroutes en twee nieuwe fietsroutes door Drimmelen en de Biesbosch

Het Vrijetijds Platform Drimmelen heeft, in samenwerking met de lokale ondernemers, twee nieuwe wandelroutes en twee nieuwe fietsroutes uitgezet door de natuur rondom de gemeente Drimmelen en door het Nationaal Park de Biesbosch. Via de app van izi.TRAVEL kunt u direct meer informatie krijgen over de bezienswaardigheden langs de route die u op dat moment bewandelt of befietst.

Drie polder route (8 km)
Dit is een wandelroute naar natuurgebied De Worp. Als u van rust, natuur en de sfeer van vroeger houdt, zal De Worp en directe omgeving u zeker niet teleurstellen. De wandelroute leidt u niet alleen door een gedeelte van het landgoed van De Worp, u komt ook door de schilderachtige dorpjes Drimmelen en Oud-Drimmelen en de hieraan grenzende polder.

Gat van den Ham (16 km)
De omgeving van het Gat van den Ham is bijzonder. Het heeft zich ontwikkeld tot een prachtige rustige biotoop voor vogels, vissen en klein wild. Deze wandelroute start vanaf het TOP Lage Zwaluwe en neemt u mee naar het natuurgebied Gat van den Ham.

Rondje Drimmelen (36 km)
Met de fietsroute 'Rondje Drimmelen' ontdekt u de verscheidenheid van de Voortuin van de Biesbosch. Deze route leidt u langs de verschillende natuurgebieden en landerijen, door de dorpen en gehuchten met hun monumentale woningen en boerderijen. U komt langs de Schans in Terheijden en de Linies van Den Hout en de Munnickenhof, die zijn gebruikt om de Hollanders te verdedigen in zowel de Spaanse- als de Oostenrijkse Successieoorlog. En zo treft u nog meer culturele en historische hoogtepunten aan die het gebied rijk is.

Rondje Biesbosch (55 km)
Vanaf mei 2017 vaart er een veerdienst tussen Lage Zwaluwe (Biesboschweg / “Thorpad”) en de Biesbosch (Jacominaplaat). U kunt starten vanuit Lage Zwaluwe. Deze route laat u genieten van een korte vaartocht met het veer over de rivier De Amer naar het Nationaal Park de Biesbosch.

Vanaf begin mei worden de nieuwe routes in gebruik genomen en kunt u dus gaan genieten van al het moois dat de omgeving te bieden heeft. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frans Fronik, Boswachter Publiek (f.fronik@staatsbosbeheer.nl)