Uitstapje naar Zevenbergschen Hoek voor Gróte Optocht

Gisterenmiddag maakten we even een uitstapje naar buurdorp Zevenbergschen Hoek. Hoewel in gemeente Moerdijk, is Snerkersdurp toch eigenlijk ook altijd verbonden met Drimmelen en toen we zagen dat de grote optocht aldaar een week geleden al 120 deelnemers had, konden we niet anders dan met onze camera ernaar toe. Die 120 deelnemers is zelfs nog meer geworden, omdat er ook deelnemers aanschoven die zich vooraf niet hadden opgegeven

Zoals altijd werden we weer hartelijk ontvangen op Den Hoek, dit keer door Nar Stillis die ons met een brede glimlach tegemoet liep. “Dit is zó super, er zijn zelfs wagens die zich niet vooraf hadden opgegeven. Ik heb ook clubs gesproken die vertelden dat ze niet eens wisten dat er normaal altijd op carnavalsmaandag een optocht in Snerkersdurp is. En dat deze wagens nu hier meerijden, in ons dorp, ja dat is geweldig”, zo vertelt hij enthousiast. Veel optochten konden vanzelfsprekend niet doorgaan omdat verenigingen te weinig tijd hebben gehad om een wagen te bouwen, vanwege de langdurige onzekerheid rondom de coronamaatregelen. Toen 2 weken geleden het definitieve groene licht kwam, heeft de Raod van Zeuve van Snerkersdurp alles op alles gezet om tóch een optocht te kunnen houden. En hoe. De ene na de andere grote wagen sloot aan en ook de loopgroepen en jeugd deden er niets voor onder. De één nog grappiger dan de ander, de één nog mooier dan de ander. Wel met een leus, niet met een leus, zomaar of gewoon om te feesten; in feite maakt de reden van deelname niet veel uit. Er was weer een optocht, eindelijk na twee jaar wachten.


Zoals we op social media hebben mogen vernemen, is B.C. de Uileballekes uit Zevenbergen/Standdaarbuiten de winnaar geworden bij de grote wagens. Naast De Uileballekes, kwamen ook C.V. De Spieringkruiers, C.V. de Beunhaze, B.C. Dun Deurzetters, C.V. De Weggooiers, B.C. De Knakworsten, en natuurlijk de Road van Zeuve op een wagen voorbij. Naast deze wagens, hebben we ook de individuen, loopgroepen en kleine wagens op de foto! U bekijkt alle foto’s die we gisterenmiddag maakten in het fotoalbum dat we speciaal hiervoor ingericht hebben, als u verder klikt naar: https://www.kijkopdrimmelen.nl/albums/carnaval-2022-grote-optocht-zevenbergschen-hoek/.