V.V. (Vroeg uit de Veren) HZ’75 traint om 05.30 uur omdat het ’s avonds niet mag

Door de aangescherpte coronamaatregelen is het sportclubs niet toegestaan om ’s avonds te trainen. Zo ook op Sportpark Moerbos in Hooge Zwaluwe, waar elke dag om 17.00 uur de hekken sluiten. Timo, aanvaller van het eerste elftal, zag ergens voorbij komen dat een sportclub als ludieke actie om 05.30 uur is gaan trainen en polste voorzichtig of zijn team daar ook voor in was. Binnen een half uur meldden 16 diehards zich aan voor de training van vanmorgen.

Die diehards hielden zich ook daadwerkelijk aan hun woord en ze waren allemaal om 05.30 uur aanwezig op het hoofdveld van V.V. HZ’75. Trainer Jurgen van den Broek had een training voorbereid, waarvan achteraf bleek dat deze ‘voor het tijdstip’ prima te doen was. Bij de derde helft in de kantine was er vanmorgen geen bier en bitterballen, maar koffie, brood, beleg en fruit om de dag goed en gezond te starten. Het ontbijt werd in zijn geheel verzorgd door Mark’s Dagwinkel, waarbij Mark zelfs het worstenbrood heeft gesponsord. Mark heeft het ontbijt niet zelf bezorgd, maar John, assistent begeleider van trainer Jurgen, kon het ontbijt om 06.45 uur bij de dagwinkel ophalen. Voor het tijdstip viel er eigenlijk niets tegen, zelfs het weer zat mee; om 05.30 uur was het eventjes nat, daarna is het de hele training droog geweest en pas aan het einde, tegen de klok van 07.00 uur begon het weer te spetteren.


Voorzitter Maron Gosens omschrijft twee doelen van deze actie: “We willen natuurlijk toch een soort statement maken wat betreft de huidige coronaregels. We vinden het niet alleen een beetje bijzonder dat je ’s ochtends om 05.00 uur wel zou mogen trainen, maar ’s middags om 17.00 uur niet meer, terwijl je dan met precies dezelfde mensen bij elkaar bent. We begrijpen ook dat er vanuit wordt gegaan dat de meeste mensen werken, naar school gaan of andere verplichtingen overdag hebben. Daarnaast mogen we wel vriendschappelijk in het weekend overdag tegen bijvoorbeeld VCW of Madese Boys spelen, maar niet in competitieverband. Dus dat is doel één, daarnaast vinden we het ook belangrijk om een beetje fit te blijven. We zijn sinds dit jaar weer terug in de standaardklasse met ons eerste elftal, dat gebeurt natuurlijk niet zomaar. We willen onze conditie, fitheid, maar ook de motivatie niet verliezen en vinden het belangrijk dat op peil te houden voor als we straks wel weer mogen. Ook daarom dus deze ochtendtraining.” Op de vraag of de spelers daar ook zo over denken en of ze er moeite mee hadden, antwoorden de meesten: “Het was wel erg vroeg vanmorgen, zou het een uurtje later zijn, dan zou ik elke week wel komen.” Of trainer Jurgen daar ook zo over denkt, is nog maar de vraag, hij gaf namelijk aan ‘een soort jetlag-gevoel’ te hebben. Voorlopig een eenmalige actie dus, maar wie weet ontstaan de mooiste ideeën wel bij de vroegste ochtendkoffie!

*Foto’s training Marie-José Mol (’t Carillon), foto’s leeg veld/kleedkamer trainer Jurgen van den Broek, foto ontbijt uw redactie.

Beelden bij dit artikel