Van plastic trommeltje tot beroepsdrummer: Mitchell Damen uit Terheijden doet 11 mei examen!

Mitchell Damen uit Terheijden. Zijn naaste omgeving kent hem als het jochie van twee jaar dat met een plastic trommeltje langs de weg stond als Harmonie Terheijden langskwam. Die liefde ging nooit over. Diverse opleidingen volgde Mitchell en volgende week donderdag zet hij de kroon op het vele repeteren dat hij deed en nog altijd doet. Dan slaagt hij namelijk voor zijn bachelor muziek als beroepsdrummer.

Dát hij slaagt weet hij zeker, hij vraagt zich alleen af of het met een 9 is, of toch met de ultieme 10. Dat is geen bluf, Mitchell behoort tot de beste drummers van ons land. Zijn bachelor na zijn studie aan het conservatorium van Rotterdam is dus op 11 mei een feit. Mitchell denkt wel over het halen van zijn master. Dat zal in de USA zijn maar voor nu neemt hij even een time-out. Niet om uit te rusten en niet om te stoppen met repeteren maar gewoon omdat hij met zeer veel dingen tegelijk bezig is.

Zo trekt hij momenteel door het land met de theatertour New York round midnight, is hij met bassist Tomek van Leeuwen een kwintet gestart en zit hij nog in een aantal bands. Bands met als repertoire jazz want dat is zijn favoriete genre. Ook op het Jazzfestival Breda kun je Mitchell Damen zien en horen, sowieso op 26 mei op de Grote Markt om 19.45 uur met de bekende formatie Bosco.

Je kunt hem daar natuurlijk feliciteren met zijn bachelor maar Mitchell nodigt iedereen uit om donderdagavond 11 mei om 20.00 uur bij zijn examen aanwezig te zijn. Aanvang is 20.00 uur in de Eduard Flipse zaal van De Rotterdamse Doelen. (Schouwburgplein 50) Uiteraard is de toegang gratis bij dit openbare examen.

Op de foto Mitchell Damen met de bassist uit zijn kwintet Tomek van Leeuwen.