Vestiging uitdeelpunt voedselbank in Patronaatstraat Made opent deuren op 1 september

De stichting Goederenbank de Baronie en de gemeente dragen beide bij aan de kosten voor het uitdeelpunt van de voedselbank in Drimmelen. Het gaat om een proefperiode van één jaar, daarna wordt bekeken of de vestiging van het uitdeelpunt gecontinueerd wordt .

De gemeente wil op deze manier een lokaal uitdeelpunt van voedselpakketten bieden voor huishoudens die moeten rondkomen van een minimum-inkomen. In Drimmelen gaat het naar schatting om ongeveer 40 gezinnen. Daarvan maken er momenteel een kleine 20 gebruik van de voedselbank. Zij moeten hiervoor naar Oosterhout. Met de komst van een voedselbank in Made is er een afgiftepunt dichterbij.

De gemeente hoopt zo ook de andere huishoudens in de gemeente te bereiken. Vanaf 1 september a.s. is het uitdeelpunt elke vrijdagmorgen open. Voor de bezoekers staat een levensmiddelenpakket klaar. Ook kunnen zij er een kopje koffie drinken en een praatje maken. De voedselbank is niet commercieel en wordt gerund door vrijwilligers.

Omwonenden van de Patronaatstraat nr 2a hebben een brief over de komst van de voedselbank ontvangen. Zij krijgen nog een uitnodiging voor een nadere kennismaking.