Vier generaties in Lage Zwaluwe dankzij Amy

Op 8 november jl. werd Amy geboren, dochter van Peggy en Maurice Sprangers. Samen met Peggy’s moeder, José, en oma, Jeanne, heeft Amy ervoor gezorgd dat het dorp Lage Zwaluwe een familie met vier generaties rijker is.

Een familie met vier generaties is een fenomeen dat waarschijnlijk langzaamaan zal gaan verdwijnen. Het gebeurt steeds vaker dat vrouwen op wat latere leeftijd moeder worden, waardoor oma’s niet altijd meer getuigen mogen zijn van de geboorte van hun achterkleinkind. Maar dat is gelukkig niet het geval bij Jeanne Schuurmans-van den Heijkant. Jeanne (nu 76, volgende week 77) is namelijk overgrootmoeder geworden toen Amy op deze wereld kwam. José Heijnen-Schuurmans (52), Jeanne’s dochter, mocht zichzelf toen voor de eerste keer ‘oma’ noemen en Peggy Sprangers-Heijnen (net 26) zichzelf voor de eerste keer ‘moeder’. Een snelle rekensom leert dat Jeanne 24, Peggy 25 en José 26 jaar was toen ze moeder werden van hun dochter.


Alle vier wonen ze in Lage Zwaluwe, waar ze vanmiddag samenkwamen om de vier generaties Van den Heijkant-Schuurmans-Heijnen-Sprangers vast te leggen en te vereeuwigen op beeld. Kleine Amy werd zachtjes neergelegd in de armen van Jeanne, maar na het klikken van de foto, pakte Ad, de echtgenoot van Jeanne, de vader van José en de opa van Peggy, zijn achterkleindochter over. José grinnikt: “Dat is nu de eerste keer dat hij haar vasthoudt.” Ook van dát bijzondere moment moest natuurlijk even een foto gemaakt worden!

Beelden bij dit artikel