Vriendengroep viert Zwarte Cross in Terheijden

Het afgelopen weekend zou de Zwarte Cross plaatsvinden. Een bezoekje aan het vierdaags muziek- en motorcrossfestival in Gelderland is een jarenlange traditie voor een vriendengroep uit (voornamelijk) Made. Ieder jaar vertrekken zij in juli met caravans en tenten naar Lichtenvoorde, alleen vanwege het coronavirus kon die traditie dit jaar niet doorgaan. Dat konden de vrienden niet over hun ‘Zwarte Cross-hart’ verkrijgen en dus vierden zij afgelopen weekend Zwarte Cross, gewoon in Terheijden.

Op een Terheijdense camping bivakkeerden de jongeren van vrijdag tot en met zondag op een naastgelegen stuk grond, zodat de andere campinggasten geen overlast zouden ondervinden. Voor de warme zaterdag bouwden ze zelf een groot zwembad, waar het met een kratje bier op de rand goed vertoeven was. Terwijl de zon onderging, werd er een sportief potje badminton gespeeld en toen de zon achter de horizon verdween, staken de jongeren het kampvuur aan waarbij ze ongetwijfeld nog één of twee biertjes gedronken hebben, voordat ze ieder in hun caravan of tent verdwenen voor de nacht.

Een Zwarte Cross zou geen Zwarte Cross zijn zonder cross. Op zondagmiddag ging de vriendengroep daarom zélf de strijd aan op de kartbaan. Met maar liefst 28 mannen en vrouwen verdeeld over vier groepen, waanden ze zichzelf even op de crossbaan in Lichtenvoorde. Gisterenavond stond in het teken van een barbecue, als afsluiter van een gezellig vriendenweekend.

Beelden bij dit artikel