Vrouwen van Nu Den Hout weerbaarder dankzij cursus zelfverdediging

Twaalf dames van Vrouwen van Nu uit Den Hout namen vijf woensdagavonden deel aan de cursus zelfverdediging bij Judoclub Made. Deze vereniging biedt aan vrouwen in Den Hout de kans zich te ontwikkelen, creatief te ontplooien en hun stem te laten horen in de maatschappij.

“We waren dan ook vereerd dat ze ons benaderden voor een cursus zelfverdediging.”, zo laat Judoclub Made weten.

Trainers Evert en Els werden bereid gevonden om vijf lessen in te richten om deze dames van alles te leren over weerbaarheid en zelfverdediging. Onder hun enthousiaste leiding leerden de deelneemster hoe ze zich het beste kunnen verweren tegen tasjesdieven, zakkenrollers en andere narigheid.

In de cursus werd aandacht besteed aan allerlei manieren om jezelf te verdedigen. Technieken als polsklemmen, ontwapenen en afstand nemen werden uitgelegd en geoefend. Daarnaast was er, zoals gebruikelijk bij onze club, ook ruimte voor de nodige gezelligheid.

De dames waren leergierig en deden heel actief mee. Na afloop van de cursus ontvingen ze dan ook dik verdiend een oorkonde met daarop nog eens tien tips voor een goede zelfverdediging. Vrouwen van Nu uit Den Hout, dank jullie wel voor de gezellige en sportieve inzet!