Wethouder Lieke Schuitmaker springt bij in KWF collecteweek

Kan KijkopDrimmelen ook complimenteus zijn? Nou, reken maar! De coördinator voor het KWF (Koningin Wilhelminafonds) van Lage Zwaluwe, kampte met een tekort aan collectanten voor de jaarlijkse collecteweek. Gestopt wegens leeftijd, wegens verhuizing en in één geval wegens het moeten ondergaan van een operatie, werd het moeilijk om alle huizen langs te gaan deze week.

'Niet geschoten is altijd mis', bedacht de coördinator en benaderde wethouder Lieke Schuitmaker met de vraag om bij te springen. Natuurlijk moest Lieke daar heel even over nadenken want wethouders hebben nu eenmaal 'wethouderscodes'. Uiteraard is het KWF een van de bekendste landelijke goede doelen-organisaties en strookt collecteren daarvoor prima met die codes.

Lieke Schuitmaker: 'Ik vind dat er veel potentieel zit in onze kernen. De onderlinge band tussen bewoners in kernen is ook heel hecht. Samen sta je sterk en daarom spring ik graag bij om in Lage Zwaluwe mee te helpen met collecteren nu ze daar kampen met een tekort aan vrijwilligers. Het is bijna jammer dat de coördinator van het KWF enige bemoeienis heeft met KijkopDrimmelen en daar wil publiceren dat ik bijspring. Het gaat namelijk niet om mij maar om de hechtheid tussen bewoners die sámen ergens hun schouders onder zetten. Als ik daar een bijdrage aan kan leveren doe ik dat én… het KWF is natuurlijk een heel goed doel.'

De landelijke collecteweek van het KWF is van 1 t/m 7 september en Lieke zal vanavond een wijk lopen in Lage Zwaluwe. Mooi!

Beelden bij dit artikel