Wim en Elly Broere: Houdoe en bedankt!

Al 20 jaar een begrip in de wijde regio en het is bijna ondenkbaar dat zij straks niet meer de deuren van het winkelpand in de Rozenbloemstraat in Made open zullen doen: Wim en Elly Broere van Broere Meubelen stoppen er mee en wel per… Vandaag. De winkel met nieuwe, gebruikte en B-keuze spullen is verkocht en zal op die manier wel blijven bestaan, maar dan met nieuwe eigenaren Jacob en Emiel.

Aan de houten koffietafel, terwijl we een cappuccino voor ons gezet krijgen met, zoals altijd, een kúúkske d'r bij, praten we met Wim en Elly over de beslissing om te stoppen. “We spelen al langere tijd met de gedachte en we waren aangemeld bij een bedrijfsmakelaar. Maar dan gaat er een maand voorbij, dan twee, vervolgens zes en zo ben je ineens twee jaar verder zonder dat een concrete koper zich meldt. Elly en ik hadden al besloten dat we hoe dan ook einde van dit jaar zouden stoppen. Als we het niet verkocht zouden hebben dan hadden we zelf gaan ruimen. Je moet begrijpen, we doen dit al 20 jaar en werken zes soms wel zeven dagen in de week, van 's ochtends tot 's avonds. Dat gaat goed als je jong bent, maar als je wat ouder bent dan wordt dat steeds lastiger”, vertelt Wim ons.

Elly vult aan: “We houden natuurlijk niet alleen de winkel bij, maar halen ook de spullen op en kopen ze in. Daar gaat ook veel tijd in zitten, want wat hier in de zaak staat, komt niet zomaar aangelopen.” Dat de zaak verkocht is, geeft beiden een goed gevoel. “De nieuwe eigenaren willen hetgeen wij opgebouwd hebben, zoveel mogelijk voortzetten. Tuurlijk gaan zij dingen op een eigen manier doen, maar dat is ook alleen maar goed. We houden de komende tijd nog veel contact, zodat we hen nog kunnen helpen waar nodig.”

Zij hoeven geen emotioneel afscheid, geen zoetsappig artikel en geen sentimentele verhalen. Wat Wim en Elly wél graag willen, is hun gehele clientèle, de contacten, de vrienden, de kennissen en de mensen die zij hebben mogen ontvangen in de winkel, bedanken voor de afgelopen jaren. Dankzij al die personen hebben zij 20 jaar kunnen doen wat zij leuk vonden om te doen. Vandaag, 2 september 2019, passeert de akte bij de notaris en is Broere Meubelen overgenomen door Jacob en Emiel van het bedrijf Sellavie. Daarover leest u gegarandeerd op een later moment meer, want Jacob en Emiel hebben aangegeven bij KijkopDrimmelen te blijven communiceren, iets wat Wim en Elly ook jarenlang gedaan hebben. Wij op onze beurt willen Wim en Elly dáárvoor bedanken en wensen hen (nogmaals) veel geluk in de toekomst!