Witte nog? Wereldrecord dakzitten in Wagenberg in 1980

Het wereldrecord dakzitten stond op 65 uur en René van Gils, Peter van Groezen, Jochem Rovers en Guido van Gils, vier jeugdige inwoners van Wagenberg, hadden zich ten doel gesteld dat met 5 uren te verbeteren. Aan de recordpoging was De Zonnebloem als goed doel gekoppeld. Dankzij plaatselijke sponsors en loterijen die o.a. in samenwerking met Radio Terheijden werden gehouden, kon De Zonnebloem maar liefst 3500 gulden bijschrijven.

Toenmalig burgemeester Van Maasakkers kwam het viertal feliciteren nadat een jury had bevestigd dat er geen onrechtmatigheden waren geconstateerd. Daarmee was het wereldrecord een feit en kwam er een beker van het Guinness Book of Records. Met behulp van de Wagenbergse brandweer werden de vier naar beneden geholpen onder vrolijke klanken van de Tiroler Holzackers én Vals mar Leutig. Uiteraard werd daarbij natuurlijk ook het nummer 'Kom van dat dak af' gespeeld.

Enige jaren later werd het Wagenbergse record verbroken in Groningen waar het op 100 uur werd gesteld en inmiddels staat het op meer dan 100 uren. Een mooi verhaal met dank aan Johan van der Made die zich excuseert voor de slechte kwaliteit van de foto. Misschien heeft u betere of andere zoals van de heuse files die regelmatig ontstonden door publiek dat een kijkje kwam nemen bij de Wagenbergse dakzitters?

Beelden bij dit artikel