Wonderbaarlijke comeback Up to Date

Joke Schotel, eigenaresse van paardenkenniscentrum De Bascule in Lage Zwaluwe, rijdt zelf onder andere wedstrijden dressuur. In 2010 echter sloeg het noodlot toe en raakte haar paard Up to Date ernstig geblesseerd. Zo ernstig zelfs dat er sprake was van hem uit zijn lijden verlossen ofwel, in laten slapen.

Joke prijst zichzelf gelukkig dat niet te hebben gedaan en geeft aan dat de tijd haar grootste vriend is gebleken. Hoewel zeer langzaam, herstelde Up to Date en zelfs zover, dat er weer heel voorzichtig op wedstrijdniveau kon worden getraind. Sinds vorig jaar zijn Joke en Up to Date teruggekeerd in de klasse Z1 Dressuur, maar ook hier alles op een zeer rustige manier.

Afgelopen zondag liep Up to Date sinds heel lange tijd weer een wedstrijd in Hippisch Centrum Hulten. Met resultaat want Up to Date – of liever gezegd paard en ruiter samen – behaalden er een mooie eerste en mooie derde prijs! Dat Joke Schotel aangeeft ontzettend blij te zijn met haar paard dat ondanks de lange weg van herstel weer terug is op wedstrijdniveau, zult u begrijpen. Geweldig!