Zes leerlingen ontvangen Voor Elkaar Pas waaronder Frederieke uit Drimmelen en Danique uit Terheijden

Met de Voor Elkaar Pas worden leerlingen die speciaal of aangepast voortgezet onderwijs volgen, in staat gesteld om met het openbaar vervoer te reizen in plaats van met een taxibusje. Uiteraard blijven deze busjes rijden voor leerlingen die beslist niet zelfstandig kunnen reizen maar de ervaring leert dat leerlingen met een lichtere beperking, meer zelfvertrouwen en zelfstandigheid opbouwen door dit project.

De gemeente betaalt de Voor Elkaar Pas, busvervoerder Arriva betaalt een begeleiderspas. Leerlingen en ouders kunnen naar eigen goeddunken bijvoorbeeld starten met één dag per week met het openbaar vervoer te reizen en voor de overige dagen het taxibusje te blijven gebruiken. Met de begeleiderspas kan een ouder, opa of oma, of ander familielid, gratis meereizen om de leerling vertrouwd te maken met het openbaar vervoer.

Inmiddels maken zo'n 60 leerlingen gebruik van de pas en in de meeste gevallen wordt deze alle schooldagen gebruikt vanwege de positieve ervaringen van zowel leerling als ouders. Twee jaar geleden startte de gemeente Drimmelen als eerste gemeente in deze regio een pilot met de pas en inmiddels zijn daar Oosterhout en Geertruidenberg bij aangesloten.

De nieuwe leerlingen waren gisterenavond uitgenodigd op zorgboerderij BuitenGewoon in Raamsdonk. De aanwezige wethouders reikten de pas uit aan de leerlingen, voor Drimmelen was dat Hans Kuijpers. Hij reikte de pas uit aan Frederieke van der Klei (morgen wordt ze 15) uit Drimmelen-dorp en aan Danique Sterkens (16) uit Terheijden. Uit handen van Richard Korver, teammanager van Arriva, ontvingen de leerlingen een goodybag als welkomstpresentje.