Zesde editie van het Alwin Lensvelt Memorial tafeltennistoernooi in De Amerhal Made

Alwin Lensvelt, een tafeltennisdier in hart en nieren, overleed zes jaar geleden onverwachts. Goede vriend en fanatiek tafeltennisser Johan Verhoeve nam, samen met Joost Speekenbrink, Peter van der Linden en Esther Rovers-Van Seeters, het initiatief voor een memorial toernooi, dat ieder jaar rond de overlijdensdatum van Alwin plaatsvindt. De eerste editie vond plaats op 10 november 2013, de zesde editie afgelopen zondag. 

"Dit toernooi is een eerbetoon aan Alwin, wij willen de herinnering aan hem levend houden. De deelnemers zijn allemaal tafeltennissers die hetzelfde over de sport denken als Alwin dat deed: fel achter tafel voor de winst gaan en daarna gezamenlijk een biertje aan de bar. De deelnemers aan het Alwin Lensvelt Memorial (ALM) toernooi, komen uit de wijde regio. Zeeland, Den Bosch, Waalwijk, Breda, overal komen ze vandaan om aan dit mooie toernooi deel te nemen. Dit jaar zijn het er 70", vertelt Johan ons. 

Titelverdediger Johan van de Nieuwenhuizen, die in 2017 het toernooi won, lag met koorts op bed en moest dus tot zijn spijt af laten weten, iets wat de verhoudingen op scherp stelde. In drie klasses (A, B & C) werd er in zeven voorrondes gestreden, gevolgd door een spannende finale tussen de twee hoogst geëindigde spelers per klasse. KijkopDrimmelen liep gistermiddag zelf ook even binnen in De Amerhal, maar wat wij toen nog niet wisten, is dat de nummer 1 en 2 van de A-poule, op dat moment tegen elkaar speelden! Een lucky shot dus…

Wij danken Esther Rovers voor het toesturen van de foto's en de namen van de finalisten in de drie klasses!

Uitslagen ALM toernooi:

A-poule

  1. Ramon Clijsen (TTV TIOS'51) – winnaar Alwin Lensvelt Memorial toernooi 2018
  2. Johan Verhoeve (TTV Die Meede)

B-poule

  1. Tom Gimbrere (TTV Belcrum)
  2. René Lauwerijssen (TTV Die Meede)

C-poule

  1. Wim Bloemer (TTV Die Meede)
  2. Daniël de Laat (TTV Die Meede)

Beelden bij dit artikel