Zondagavondcolumn van Jan: ‘Over ‘leefgrond’? wie het weet mag het zeggen

Iedere zondagavond verzorgt voormalig nieuwscorrespondent Jan van Vliet een column over actuele en lokale onderwerpen. Deze week: ‘Over ‘leefgrond’? wie het weet mag het zeggen.

Ken je het liedje van Dennie Christian nog: ‘Wij Zijn Twee Vrienden’. ‘Iets met ‘hoeba hoeba hoeba hop hop hop’ of zoiets. Met twee vrienden bedoel ik hier niet Peppi en Kokki, de Bounties, Johnny en Rijk of Bassie en Adriaan, maar meer onze eigen Snip en Snap, de bevriende Drimmelense wethouders als bouwpastoor en milieu-boa zogezegd. De vriendjes die zo lekker weten op te schieten met het simpele bouwplannetje om in weelde te wonen in het plan De Weelde. Dan is het toch leuk om eens terug te lezen in de geschiedstukken van dit veelbelovende plan met een flink stukkie milieuvervuiling waar de kosten van opruiming al in 2015 werd begroot op een kwart miljoentje en daar moest de BTW natuurlijk nog bij worden opgeteld. Zeg maar grofweg drie ton aan euro’s welgeteld. Maar de tijd is niet stil blijven staan en de kavels plus woningen werden verkocht.

Iedereen blij, tenminste dat dachten de kopers, en wie nog meer? Echter de bouw werd zo’n klein jaartje geleden stilgelegd om de simpele reden dat de vuile zooi anders was geruimd dan afgesproken, met als gevolg dat deze dwangmaatregel door onze gemeente werd opgelegd. Ja en dat krijg je ‘als Snip niet snapt wat Snap snapt en Snap snapt niet wat Snip snapt’. Maar de boel is of wordt – van enige activiteit is overigens op dit moment geen fluit te bespeuren – goed opgeruimd. Dat opruimen zal wel een paar dubbeltjes duurder zijn geworden, maar een kniesoor die daar op let. Zo komt er een metertje ‘leefgrond’ (wie weet wat dat is, mag het hier zeggen) bovenop het bouwterrein en eind september gaat de bouw verder? Aldus te lezen in BN/DeStem afgelopen week. Blijdschap alom, maar ik ben benieuwd en gepast achterdochtig. Ik heb het al eens gezegd, dat ik weinig sympathie heb voor projectontwikkelaars en zeker niet als het ontwikkelaartjes zijn. Maar oké Snip en Snap volgden dit alles ongetwijfeld op de voet hoewel er in de nieuwsberichten van de gemeente over de voortgang van het weelderige plan (nog) geen woord wordt gerept en geen enkele raadsfractie hierover ooit een vraag heeft gesteld. Maar goed alles heeft zijn tijd nodig, ook voor onze Snip en Snap, alsook de raadsfracties en om hier Jan Dijkgraaf (bron www.briefjevanjan.nl ) dan te citeren: ‘Je gaat het pas zien als je het door hebt’.

Vigilat Ut Quiescant.
Jan van Vliet.
Reacties: info@kijkopdrimmelen.nl