Zondagavondcolumn van Jan: Vragen, nog een eens vragen en nooit verlegen om een praatje

Iedere zondagavond verzorgt voormalig nieuwscorrespondent Jan van Vliet een column over actuele en lokale onderwerpen. Deze week: Vragen, nog een eens vragen en nooit verlegen om een praatje.

Het is altijd een plezier om door de digitale bak te bladeren met brieven waarin de geachte afgevaardigden aan het college van burgemeester en wethouders vragen durven te stellen. Vragen door onze volksvertegenwoordigers en dus onze raadsleden over van alles en nog wat en trouw gevolgd door antwoorden door het college. Sommige fracties maken er op gepaste wijze gebruik van en anderen maken hele opstellen over van alles en nog wat. Een fractie die wat achterblijft, noem het maar magertjes in dat gedoe, is die van Groen Drimmelen. Zij stellen zo nu en dan een vraagje, meestal in de sfeer van de verjaarde mollen-, egels en kikvorsenwet, en nemen al snel genoegen met het antwoord. Ook in de raadsvergadering staat die fractie nou niet direct vooraan te trappelen van ongeduld met meningen, suggesties en noem maar op. Je kan niet alles willen, moet die club wel haast denken.

Dat doet mij denken aan een zeer recente uitspraak van Marcel van Roosmalen in de geest van: ‘het is een team, maar dan zonder voorhoede’. Nou een voorhoede is er dus niet naar mijn mening, maar wel een wethouder uit hun eigen gelederen. Een gas- water en licht- wethouder met wat zorg die graag op de voorgrond en op de foto wil, in tegenstelling tot zijn voorganger, als er weer eens een gat in de grond gegraven moet worden en dan als het kan samen met vriend- en collega de bouwwethouder. Maar goed het gaat hier even over die gas- water- en licht- wethouder met wat zorg. Tijdens raadsvergaderingen ontpopt hij zich soms als iemand met een kort lontje. Nu is het zo dat korte lontjes snel branden, snel opgebrand zijn en over afgebrand wil ik het nu nog niet hebben. Tenslotte zijn de verkiezingen nog niet afgewerkt en de politieke balans opgemaakt. Of hij dan als wethouder nog zal terugkeren, is dan ook maar de vraag. Vragen en nog een eens vragen dus. Maar genoeg over deze wethouder. Geef mij maar ‘ons Harry’. Joviale vent die altijd met een groots gebaar gedag zegt en nooit verlegen is om een praatje in de geest van: ‘hoe is het er mee?’

Vigilat Ut Quiescant.
Jan van Vliet.
Reacties: info@kijkopdrimmelen.nl