Zondagavondcolumn van Jan: ‘Wordt het centrum van Terheijden afgesloten?’

Iedere zondagavond verzorgt voormalig nieuwscorrespondent Jan van Vliet een column over actuele en lokale onderwerpen. Deze week: ‘Wordt het centrum van Terheijden afgesloten?

Als je het waarschuwingsbord in Terheijden moet geloven gaat het centrum, het winkelgebied aan de Hoofdstraat, op slot van 19 juli 2021 (07.00 uur) tot en met 6 augustus 2021 (16.00 uur). Een slordige drie weken, bijna dan, dus. Waarom? Ik heb geen flauw idee. Ik heb het geprobeerd om de reden te achterhalen door tig huis- aan huisbladen van de afgelopen tijd door te spitten. Je weet wel, die waar de mededelingen des gemeente in staan. Echter nul komma nul nieuws over dat afsluitgedoe want gedoe wordt het alsof er geen einde aan lijkt te komen. Ook in de rubriek bekendmakingen van onze immer gemakkelijke toegankelijke gemeentelijke website is niets terug te lezen over de oorzaak van dit ongemak of hoe je het ook noemen wil. Simpel gezegd: nada, niente, niks, noppes, asgjë, kurrgjë, lā šæy’, ezerez, deusez, ništa, нищо, res, intet, ingenting, nichts, nothing, nenio, ei mitään, neat, nic, nimic, ничего, enz. enz.

Kijk, als zo’n complete straat wordt afgesloten zal er vast wel wat aan de hand zijn. Boel is pas opengebroken, dat wel natuurlijk, door karrenvrachten zand weg te halen en te vervangen door schoon en nieuw, incluis keurige bestrating. Dat laatste mag best gezegd worden, totdat opbreken is opbreken is aangebroken en dat mag de pret niet drukken. Open gooien die boel en op zoek naar weet ik niet wat of ander grondwerk. Of koekeloeren of er nog vergeten karrensporen uit de Romeinse tijd te vinden zijn of andere archeologisch hoogstandjes tot een achtergelaten en vergeten schroevendraaier toe of wat losse pijpen. Kortom ‘Shop Local’, oftewel ‘koop lokaal’, wordt eventjes een weekje of drie wat lastig, maar gelukkig ligt de supermarkt van de Lidl net buiten het afgesloten gebied alsook die van uit een ander segment stammende Jumbo.

Vigilat Ut Quiescant.
Jan van Vliet.
Reacties: info@kijkopdrimmelen.nl