Zorgpersoneel De Wijngaerd verwend op de Dag van de Ode aan de Zorg

Het is vandaag, 25 januari, de Dag van de ode aan de zorg. Op deze dag, vier jaar geleden oorspronkelijk in het leven geroepen als de Dag van werkplezier in de zorg, wordt zorgpersoneel in heel het land in het zonnetje gezet en wordt de zorgsector in een positief daglicht gezet. Zorgorganisatie De Wijngaerd in Made trakteerde vandaag haar werknemers met een lekkere en gezonde proeverij van lokale ondernemer Greenz & Grainz.

“Er zijn vandaag 120 mensen aan het werk”, vertelt Anita Voermans, activiteitenbegeleidster bij De Wijngaerd. “In totaal hebben we 227 medewerkers. Alle mensen die op deze dag aan het werk zijn mogen hier een gezonde traktatie ophalen en alle medewerkers, dus ook degenen die vandaag niet werken, krijgen een tegoedbon van Greenz & Grainz cadeau. Zonder hen hadden we dit niet kunnen doen.” Ilona Flipsen, coördinator Welzijn binnen De Wijngaerd, vult Anita aan: “Het is vandaag een bijzondere dag, waarop we alle werknemers binnen onze organisatie een hart onder de riem willen steken door, voor ons als eerste keer, stil te staan bij de Dag van de ode aan de zorg. Wij voelen één en al dankbaarheid voor de collega’s aan het bed van de cliënten. Zij moeten immers zorgen voor geluksmomentjes bij de cliënten, dus wij als organisatie moeten zorgen voor geluksmomentjes bij ons personeel. Dat doen we door hen te belonen met een lekkere traktatie en een tegoedbon bij deze lokale horecaondernemer. Maar natuurlijk staan we hier ook op alle andere dagen van het jaar bij stil en kijken we constant hoe we het werkgeluk kunnen verbeteren en vasthouden.”


Marion van Greenz & Grainz schepte het ene na het andere bakje vol verse fruitsalade, schonk het ene na het andere bekertje vol jus d’orange en de smoothie koffie-dadel moest vanuit een grote emmer bijgevuld worden. Overigens zorgde laatstgenoemde voor een aantal gevalletjes van ‘wat de boer niet kent…’ want na het noemen van de woorden ‘koffie’ en ‘dadel’, grepen een aantal werknemers veilig naar een bekertje jus d’orange. Tot hilariteit van Ilona, die tussendoor gekscherend naar haar collega Anita riep: “Ik ga niets meer zeggen over de koffie-dadel, ik zeg gewoon dat er een overheerlijke, goedaangeschreven smoothie staat!”. Zelf pakten beide dames óók de koffie-dadel smoothie én met succes, want een aantal collega’s durfden ook de stap te wagen én slaakten vervolgens een verlekkerde zucht met de woorden gericht aan Marion: “Goh, wat is dit lekker. Kan ik dit ook gewoon bij jullie kopen?”. Na een ja-knik van Marion, kon iedereen in de zaal wel raden waar de tegoedbon van deze collega aan gespendeerd zou worden!

Aan alle medewerkers van De Wijngaerd én al het zorgpersoneel dat dit artikel leest, zouden wij willen zeggen: een ode aan jullie!

Beelden bij dit artikel