ZZF van start: Bronzen Rietgors voor Piet Goossens

De kop is eraf, de vijfde en dus jubileumeditie van het Zwaluws Zomerfestijn ging gisterenavond van start in en om sportzaal Rietgors. De Bronzen Rietgors is een waarderingsprijs die sinds enige jaren wordt toegekend aan een inwoner van Lage Zwaluwe die veel voor het dorp deed en/of doet.

Ditmaal viel die eer te beurt aan Piet Goossens. Carnaval, Zomerfestijn, hoffotograaf van meerdere evenementen en activiteiten alsook zijn inzet bij de woningstichting, waren een optelsom van motivaties om Piet te eren met deze Bronzen Rietgors. Gezien het grote applaus van het aanwezige publiek een terechte onderscheiding.

De Low Swallow Games werden gewonnen door het team van de Plakzakken die hun naam eer aandeden. De helmen die onderling verbonden waren, leken op hun hoofden te plakken zodat ze weinig water morsten. Zakken deden ze eveneens geweldig bij een spel waar onze verslaggever niks van begreep, laat staan de naam van weet. Als kikkers moesten de teams in elk geval gehurkt een parcours afleggen.

Vandaag (zaterdag) staat het beachvolleybal en lasergamen op het programma met vanavond in de feesttent een beachparty met P&P en optredens van Jeroen van Zelst en Raymon Hermans. Morgen (zondag) zijn er eveneens wedstrijden op het beachveld en is er een rommelmarkt met braderie.

https://www.youtube.com/watch?v=3TjRxEuNWk4

Beelden bij dit artikel