30 november, grote Dorpspubquiz in héél Drimmelen!

30 november, grote Dorpspubquiz in héél Drimmelen!

Op zaterdagavond 30 november wordt er in alle kernen tegelijk een Dorpspubquiz georganiseerd. Vanuit een centrale regiekamer worden vragen gesteld die teams in alle deelnemende horecazaken kunnen zien op een groot scherm. Dankzij een bijdrage uit Samen aan de Slag is deelname gratis. De Dorpspubquiz wordt gespeeld middels een speciaal ontwikkelde app die alleen op die zaterdag kan worden geactiveerd. Er wordt gespeeld in teams van vier personen en binnenkort volgt de lijst van horecazaken waar je kunt meespelen. Sowieso kan dat in elke kern en behalve een kampioen van heel Drimmelen, worden ook de kampioenen per kern en zelfs per locatie bepaald.

Fred Bijlsma en Anita Houben zijn o.a. gespecialiseerd in het maken/aanpassen van app's. Met Johan van der Vlist bespraken ze het idee om een app te ontwikkelen speciaal gericht op de gemeente Drimmelen waarmee een grote Dorpspubquiz kan worden gespeeld. Gedrieën gingen zij alle horecagelegenheden in alle kernen langs en vrijwel overal werd enthousiast gereageerd. Enkele ondernemers konden helaas niet meedoen omdat ze op 30 november een reservering hebben staan maar in elke dorpskern kan er worden gespeeld.

Na een aanvraag bij het gemeentelijke Samen aan de Slag, kreeg het idee echt gestalte want daardoor kan iedereen gratis deelnemen. Pubquizzen zijn al heel populair en deze Drimmelense Dorpspubquiz is echt uniek want alles en iedereen speelt tegelijk mét, en tégen, elkaar. Dat is op zaterdagavond 30 november. De quiz met algemene vragen, vragen over de gemeente, enkele doe-opdrachten en nog veel meer, wordt gespeeld in teams van vier personen.

Het aantal teams is onbeperkt en de hoofdprijs is behalve eeuwige roem, €50,- contant voor het winnende team. Tweede prijs is €30,- de derde prijs €20,- Trommel dus vrienden, familie, bekenden, collega's enzovoorts op en vorm een team van vier personen. Binnenkort volgt de lijst van alle deelnemende horecazaken waar de eerste editie van de grote Dorpspubquiz van Drimmelen kan worden gespeeld.

Beelden bij dit artikel