Afsluiting Groenendijk Lage Zwaluwe in verband met herstellen straatwerk

In 2012 en 2013 is de riolering in de Groenendijk in Lage Zwaluwe vervangen, waarna het straatwerk is gaan zakken. De gemeente Drimmelen gaat het straatwerk herstellen waardoor de Groenendijk dagelijks wordt afgesloten voor al het doorgaand autoverkeer. De werkzaamheden starten op 3 januari 2018 en zullen maximaal zes weken in beslag nemen. De startdatum en duur van de werkzaamheden zouden in verband met slechte weersomstandigheden wel enkele dagen kunnen worden opgeschoven. 

Het gaat vooral om het herstellen van het straatwerk en het laten zakken van een aantal putten. Gebruikers van de Groenendijk zullen direct herkennen waar de problemen zitten. De Groenendijk zal dagelijks tussen 07.00 en 16.30 uur worden afgesloten. De woningen zullen grotendeels bereikbaar blijven, maar het is mogelijk dat bewoners de auto niet bij hun huis kwijt kunnen. Het huisvuil kan tevens gewoon buiten worden gezet, maar verzocht wordt om dit voorbij de afsluiting te deponeren. 

De werkzaamheden starten aan de kant van Blauwe Sluis en zullen opschuiven gedurende de werkperiode richting Lage Zwaluwe. De omleidingsroute zal worden ingesteld via de Keizersdijk.