Bronzen Bever voor Ad van der Made uit Made

Zojuist ontving Ad van der Made een Bronzen Bever uit handen van loco-burgemeester Jan-Willem Stoop. Ad ontvangt de gemeentelijke onderscheiding met name voor zijn inzet voor Reanimatie Drimmelen.

Tijdens de vergadering voor Reanimatie Drimmelen die vanavond in Oud Drimmelen plaatsvond, werd hij verrast met het bronzen gemeentebeeld. Sinds de oprichting in 2002 is hij actief betrokken bij de stichting. Voor de vele honderden deelnemers in de gemeente Drimmelen aan de reanimatie- en AED-applicatielessen, is hij dé deskundige. Hij is assistent-docent, regelt het lesmateriaal en bereidt de trainingen voor. Hij is lid van het Hart Veilig oproepsysteem en heeft enkele keren succesvol reanimaties verricht. 

Om de ‘hartveiligheid’ te verhogen heeft hij daarnaast bewerkstelligd dat in zijn woonwijk (bij hem aan huis) een AED-apparaat is aangeschaft en geplaatst. Twee jaar geleden was hij medeorganisator van een congres in Made met als onderwerp: ‘Reanimatie ja of nee’. Na 15 jaar lidmaatschap heeft Ad van der Made vanavond bekend gemaakt zijn activiteiten voor Reanimatie Drimmelen te zullen minderen.