Bah, bah, iemand niet eens met nieuwe wandelroute? Borden Laarzenpad binnen een dag vernield

De Agrarische Natuur Vereniging (ANV) opperde zo'n vijf jaar geleden het idee om de Brugdam in Lage Zwaluwe te verbinden met de Amerweg zodat er een wandeltocht van zo'n 5 kilometer wordt gerealiseerd. Recreatieparadijs De Belhamel verbond zijn naam aan het pad en realiseerde en sponsorde de aanleg.

Er werden o.a. 85 houten palen geslagen met daarlangs een afrastering. Aan de zijde van de Amerweg werd een klaphekje geplaatst, aan de zijde van de Brugdam kan het pad via het ijzeren hek bij gemaal De Bruijn worden bereikt. Het pad van zo'n 160 meter lengte maakt een rondwandeling mogelijk via de Brugdam en de Amerweg en binnen de bebouwde kom van Lage Zwaluwe via de Kerkstraat.

Het Belhamel Laarzenpad loopt over de dijk nabij het gemaal. Een mooi stukje natuurgebied pal langs Het Gat van den Ham. Kennelijk is niet iedereen enthousiast over de nieuwe wandelroute want de door De Belhamel gesponsorde en aangebrachte aanwijzingsborden werden binnen 24 uur vernield.

Zowel in de Brugdam als aan de Amerweg waren er alleen wat splinters te zien afgelopen zondagmorgen toen de officiële opening werd verricht door onder andere wethouder John van Oosterhout.