Bewoner Van Vurenstraat Made moet kerstversiering opruimen

Al jarenlang is het hoekhuis aan de Van Vurenstraat in Made, aan de kant van de Van Coehoornstraat, een waardige kerstattractie. Witte en gekleurde lampjes, kerstmannen, kerstbomen, sneeuwpoppen, rendieren, al dan niet knipperend of bewegend, met of zonder muziek. De bewoner, waar wij uitgebreid mee hebben staan praten, is dol op de feestdagen.

"Het is ieder jaar een groots karwei maar ik doe het met heel veel plezier. We zijn al jarenlang niet alleen een bezienswaardigheid, maar ook een ontmoetingsplek. Mensen komen graag kijken naar de lichtjes, met het hele gezin. Het perkje tegenover mijn huis is op zichzelf een heel donker gebeuren, dus om die reden heb ik deze ook versierd. Eigenlijk heb ik een opblaasbare kerststal besteld, ik vind het namelijk belangrijk dat mensen die langs lopen ook het kerstverhaal mee krijgen, maar die moet vanuit Amerika komen en die zal helaas niet op tijd binnen zijn. Om die reden heb ik deze opblaasbare kerstberen, pinguïns en cadeautjes neer gezet, samen met meterslange lampjessnoeren. Een spektakel, waar veel kinderen al mee op de foto zijn geweest. Zij rennen naar de beren toe, knuffelen en omhelzen ze. Er staat nog net geen koek en zopi kraam", aldus de beduusde bewoner.

Beduusd, omdat Team Handhaving is langs geweest. Handhaving heeft de bewoner gesommeerd alle versieringen, inclusief opblaasbare objecten, te verwijderen uit het perkje. Reden? Het betreft hier gemeentegrond en dus had meneer een vergunning moeten hebben. 


*Foto 1: de kerstversieringen die moeten worden verwijderd.
*Foto 2: vooraanzicht het hoekhuis aan de Van Vurenstraat.
*Foto 3: zijaanzicht het hoekhuis aan de Van Vurenstraat.

Beelden bij dit artikel