Burgemeester Gert de Kok onthult nieuwe scheidingswand Sint Antonius Abt kerk Terheijden

Gisteren vond de feestelijke onthulling van de nieuwe scheidingswand in de Sint Antonius Abt kerk in Terheijden plaats. Burgemeester Gert de Kok verzorgde de onthulling van de wand, waardoor de kerk opgedeeld wordt in twee delen. Het ene deel zal blijven worden gebruikt door parochianen, het andere deel, 'De Abt', zal dienst gaan doen als multifunctionele ruimte, waar o.a. optredens en exposities kunnen worden gehouden.

Vanwege teruglopende kerkbezoeken en inkomsten was de stichting Behoud De Antonius Abt Terheijden al langere tijd op zoek naar een nieuwe invulling van de grote kerk in Terheijden om te kunnen voorkomen dat het monumentale gebouw voorgoed de deuren zou moeten sluiten. Met de nieuwe scheidingswand, lijkt deze invulling gevonden. 

Het bijzondere ontwerp van de wand komt van architect Edwin Paymans uit Roosendaal en Susan Nash, kunstenares uit Breda. Samen met vele vrijwilligers hebben ze het ontwerp gerealiseerd door het beplakken van de wand met afbeeldingen. Aannemersbedrijf Rasenberg heeft de wand vervolgens opgebouwd en een gedeelte ervan gesponsord. Ook hebben het bestuur van de Vijf Heiligen Parochie en het Prins Bernard Cultuurfonds bijgedragen aan de realiseren van De Abt. De Gemeente Drimmelen heeft, in het kader van toegankelijkheid, een invalidentoilet gesubsidieerd.

Fotograaf Marcel Raafs was voor KijkopDrimmelen aanwezig bij de onthulling. Dankzij zijn foto's, met name gelet op de bijzondere lichtinval, ziet een ieder dat De Abt een unieke ruimte is geworden. 

Beelden bij dit artikel