Carnaval 2021 in Biesboschrakkersrijk

Carnaval 2021 houdt de gemoederen bezig, iedereen zet zijn beste beentje voor om er iets moois van te maken. Zo ook in Biesboschrakkersrijk (Lage Zwaluwe), het enige dorp waar de carnavalsstichting ervoor gekozen heeft om dit jaar geen carnavalskrant rond te brengen, voornamelijk om de lokale ondernemers niet nog meer te belasten. Maar hoe ziet carnaval 2021 er dan uit in Biesboschrakkersrijk? Wij zochten het uit!

Een carnaval zonder carnavalskrant, is eigenlijk zomaar een vreemde carnaval. In het Biesboschrakkersrijk vinden ze dat ook, dus heeft de stichting besloten om iedere inwoner van Lage Zwaluwe een ansichtkaartje te sturen. Bestuurslid van C.S. de Biesboschrakkers Carola vertelt ons: “Voor dit jaar hebben we besloten geen carnavalskrant uit te brengen, voornamelijk omdat deze grotendeels gefinancierd wordt door sponsoring van lokale ondernemers. Wij willen gezien de situatie waar veel ondernemers zich nu in bevinden, hen niet om een financiële bijdrage vragen. Om te laten zien dat we de bewoners van het Biesboschrakkersrijk niet zijn vergeten, hebben we een kaartje rondbezorgd met wat informatie en een bericht van Prins Pimmeke dun Eerste op hun deurmat.” Ook onze redactie kreeg dat kaartje toegestuurd en wij lazen dat De Biesboschrakkers wat corona-proof activiteiten organiseren.

Video’s van sauwelaars
De sauwelavond kon dit jaar uiteraard niet doorgaan, maar er een aantal sauwelaars hebben een videoboodschap opgenomen voor alle Biesboschrakkers. De filmpjes zijn te bekijken op de Facebookpagina en op de website van de stichting.

Kleine Wagen voor in de Grôtste Online Optocht van het Biesboschrakkersrijk
Voor de kleine Biesboschrakkertjes en Biesboschrakkerinnetjes is een knutselwedstrijd bedacht. Bouw een mini carnavalswagen en stuur deze in via de website. Je kunt een 3D-wagen maken van papier, karton, papier-maché, etc. of er ééntje tekenen. Van alle inzendingen zal er een online carnavalsoptocht gemaakt worden, die via de website en de Facebookpagina te bekijken zal zijn. Ook ontvangen de mooiste, leukste en meest unieke mini carnavalswagen een mooie prijs.

Schônste carnavals huske
Alle inwoners van het Biesboschrakkersrijk zijn opgeroepen om hun huis zo carnavalesk mogelijk te versieren. Denk aan vlaggen, ballonnen, serpetines en confetti. Heb je je huis versierd? Stuur deze dan in via de website. Alle inzendingen worden tijdens carnaval beoordeeld op creativiteit, humor, carnavaleske vorm en originaliteit. De winnaar krijgt een leuke prijs voor in huis.

Kende gij da oplossen 
C.S. de Biesboschrakkers verspreidt tijdens carnaval een rebus over het hele dorp. De enige manier om de rebus op te lossen, is om buiten de rebustocht aan te gaan. Let hierbij wel op de geldende coronamaatregelen. Heb je de rebus opgelost? Stuur de oplossing dan in via de website en onder alle juiste antwoorden wordt een leuke prijs verloot.

Wie ben ik
Ieder jaar staat er een Snotpin in de carnavalskrant, waarvan inwoners de identiteit moeten zien te achterhalen. Dit jaar is de Snotpin van 2021 digitaal te vinden op de website. Weet je wie de Snotpin is? Stuur je antwoord dan in en maak kans op 25 euro. De foto van de Snotpin, vind je via deze link: https://www.biesboschrakkers.nl/wie-ben-ik/.

Leus 2022 
C.S. de Biesboschrakkers gaan er vanuit dat er volgend jaar weer gezellig als vanouds carnaval gevierd kan worden en dat de verenigingen weer kunnen gaan bouwen voor een mooie grote optocht. Daar is natuurlijk een leus voor nodig. Heb jij een goed idee voor een nieuwe leus? Stuur deze dan in via de website. De leus voor 2022 en de bedenker ervan, zal bekend worden gemaakt op dinsdag 16 februari, om 23.11 uur.

Kun je geen genoeg krijgen van de carnavalsplanning en -activiteiten in Biesboschrakkersrijk? Wil je C.S. de Biesboschrakkers ook steunen, een Biesboschrakkersvlag, -pinnetje of -tasje kopen? Kijk dan even op www.biesboschrakkers.nl voor meer informatie.

Beelden bij dit artikel