De Acht van Femke: Finale!

Elke 2e en 4e woensdag van de maand praat Femke u bij in de Acht van Femke over allerlei dagelijkse beslommeringen in of om Drimmelen. Eigenlijk moeten we zeggen; praatte, want dit is haar laatste bijdrage in de tweede serie van acht. Onderhandelingen zijn inmiddels gestart – of en hoe – er een vervolg komt, lees je in de column hieronder met de toepasselijke titel: Finale!

Als je het woord finale opzoekt, betekent het dat het de laatste is van reeks wedstrijden, waaraan je begint met twee of meer deelnemers. Hoeft geen sport te zijn. Nu wilde ik eigenlijk deze column schrijven over de finale…..weet je wat mij dan meteen te binnen schiet….? Weet je nog de finale WK voetbal in Zuid-Afrika. Daar werden wij tweede omdat er één of ander Iniesta was uit Spanje die 4 minuten voor het einde scoorde en zo werd Spanje dus wereldkampioen in 2010………Man toch, wat was ik een partij sjagie. Finale was er ook toen Ilse de Lange tweede werd op Eurovisie Songfestival in 2014. Super fijn dat Duncan die eerste plek wél pakte in 2019. Hoe leuk is het dan om als Nederland het jaar erna het songfestival te mogen organiseren. Win je de finale, mag je het organiseren, kan je Nederland op de kaart zetten; steekt er een enorme pandemie op. (naam hoef ik niet te noemen, iedereen kan hem dromen na een jaar). Tom Dumoulin die tweede werd in de Tour in 2018. Ook een finale, super knap, maar toch net niet! Is de tweede plek niet de eerste plek van de verliezers? Zit je ruim 83 uur op de fiets met 218 andere idioten, verlies je het op ongeveer 1 ½ minuut.

Weet je waar ik ook aan denk bij een finale? 1 x per maand heb je een eitje. Dat eitje zit lekker warm te wachten wanneer er ineens allemaal knappe mannen voorbijschieten. Er is eentje die jij mega knap vindt, en die jou ook wel ziet zitten. Dan ga je samen op reis. Je bikkelt door, op weg naar je eigen home voor de komende, pakweg, 8 maanden. Bijna ben je er, je opent de deur en het is erg prachtig. Het eitje en zaadje kunnen niet wachten. Samen wil je dan graag in het bed nestelen onder een warm denken. Maar dan,……… neeeee deze vrouw heeft een spiraaltje….alles voor niks. Dan maar wachten op een plop in de wc en dat was je avontuur. Ook weer zoiets, was leuk maar net niet!

Zo heb je Teun, die bij de verkiezingen 2014 zo graag op voorkeursstemmen in de gemeenteraad wilde. Zo hard voor gewerkt, één stem te weinig. Tja, super knap, maar dan sta je toch met lege handen. Zo ook Evert van Steenis uit Hooge Zwaluwe die in de finale in ‘Heel Holland Bakt’, de eerste prijs aan zijn neus voorbij ziet gaan. Had hij dan tóch de confituren zelf moeten maken?, zal hij zich nog vaak afvragen. Dan heb je natuurlijk ook mensen, als er tweede plekken zijn, die wel de eerste plaats pakken. Als we dan naar handbal kijken. Daar versloeg het dames handbalteam in 2019 toch mooi die Spanjaarden en zijn nu dus nog steeds wereldkampioen. Bij de Elfstedentocht van 1997 waar de zwangere Klasina Seinstra als eerst aankwam bij de vrouwen. Met daarbij de vermelding dat ze sneller is dan verschillende mannen (zal geen namen noemen Harry Bakker) en die achter zich laat. Gewoon pure klasse….en dit was tevens de laatst gereden Elfstedentocht.

Al met al, de schrijfster van De Acht van Femke, is geen winnaar, is geen verliezer, want het was geen finale. Er was namelijk geen wedstrijd en we begonnen niet met twee of meer mensen bij de startstreep. Na 16 x De Acht van Femke’ is het goed geweest, tijd voor wat anders. Misschien bij KijkopDrimmelen, misschien ergens anders en misschien wel even niks. Maar wees niet bevreesd, vervelen doe ik mij nooit. Er zijn altijd nieuwe uitdagingen op mijn pad.

Groetjes: Femke.
Reageren? info@kijkopdrimmelen.nl