De Sprong en het Zuiderwaterlinie Festival dit weekend op de Schans in Terheijden

Aanstaande zaterdag vindt het Zuiderwaterlinie Festival plaats. Deze linie bestaat uit 11 vestingsteden van Bergen op Zoom tot Grave in Gelderland. Tijdens het festival kunnen bezoekers in onze gemeente terecht bij de Schans in Terheijden, waar tussen 11.30 en 18.00 uur allerlei activiteiten plaatsvinden. Om 14.00 uur is De Sprong: parachutisten die boven de Schans voor een luchtspektakel zorgen! 

Het groot koperensemble Zuiderwaterlinie Brass zal de parachutisten onthalen. Gevolgd door freerunners, circus, locatietheater, muziek en mooie verhalen. Met overrompelend locatietheater van De Kwekerij over de macht van water en de absurditeit van oorlog voeren. Waar toneelspelers uit Breda en van Ik wil meedoen in Tegenstroom vechten om zichzelf te kunnen zijn. De dichter op het water doet verslag van het front en zelfs koning Willem van Oranje doet de Schans aan met zijn hofhouding. Luister naar intieme verhalen uit vervlogen tijden. Ga op bezoek bij de Legendejagers of schuif aan bij de desolate soldaat, die eenzaam zijn liedjes zingt. Waag de sprong, bouw een kunstwerk, vaar mee rond de Schans en wees getuige van een bijzondere – nog even geheime – afsluiting!

De activiteiten vinden plaats tussen 11.30 en 18.00 uur. Tussen 11.40 en 12.40 uur vindt de militaire fly-by plaats, gevolgd door de Militaire Sprong om 12.40 uur. Parkeren kan bij de boerderij van R. Taks, Moerdijkseweg 1 in Terheijden. Vanaf daar rijdt een pendeldienst naar het festivalterrein.