Doe mee met de thuiseditie van de Nieuwjaarsduik Terheijden

Waar het ieder jaar op 1 januari een drukte van jewelste is aan de Laakdijk in Terheijden, gooit het coronavirus ook voor de Nieuwjaarsduik roet in het eten. Maar daar heeft de organisatie iets op bedacht: een thuiseditie van de Nieuwjaarsduik.

De organisatie roept mensen op om zichzelf te filmen hoe ze het jaar fris beginnen. Denk aan de Ice Bucket Challenge die in de zomer van 2014 viraal ging, toentertijd om aandacht te vragen voor de spierziekte ALS. Bij de Ice Bucket Challenge moeten deelnemers een emmer met ijswater over zichzelf heen gooien. Een alternatieve manier om het jaar fris te beginnen, kan natuurlijk ook. Spring jij bijvoorbeeld in zwemwater, de vijver, onder de tuinslag of de gieter?

Op 1 januari 2021 om 13.00 uur zal de organisatie van de Nieuwjaarsduik Terheijden live gaan op hun Facebookpagina met een warming-up. Wanneer je van plan bent om mee te doen, kun je vooraf een privéberichtje sturen via de pagina Nieuwjaarsduik Terheijden. De organisatie zorgt er dan voor dat je een Unox muts ontvangt die je tijdens jouw thuiseditie op kunt zetten. Het filmpje van jouw Nieuwjaarsduik kun je vervolgens op de Facebookpagina plaatsen en de organisatie verloot een leuke prijs onder de inzendingen.