Molenaar achter de geraniums gezet

Soms hebben we op onze redactie berichten liggen die eigenlijk geen nieuwswaarde hebben, maar wel leuk genoeg zijn om te vermelden. Zo ook het beeld van de Molenaar op het Molenplein in Made, die achter de geraniums is gezet.

Op de papieren die om de nek van het beeld zijn gehangen, valt het volgende te lezen: ‘Hou vol meej z’n allen. Oos Jaas het de bloemekes boite gezet. Ik blaif nog maar ff aachter de geraniums staon’. Aan de voet van het kunstwerk staan dan ook potten met vrolijk gekleurde geraniums. Er wordt tevens gerefereerd aan de hashtag DOESLIEF. #DOESLIEF is een campagne van SIRE Nederland, waarbij Nederlanders een spiegel wordt voorgehouden. We zijn namelijk steeds minder aardig tegen elkaar. Op straat, op sociale media, in het verkeer, in het openbaar vervoer, op het sportveld en in de supermarkt. SIRE hoopt dat mensen zich realiseren dat niemand beter wordt van onaardig gedrag en dat aardig gedrag juist loont.

De Molenaar is een kunstwerk van Pierre van Leest uit Lage Zwaluwe en is geplaatst in 1994 op het Molenplein in Made. De Molenaar heeft een zak meel vast en is geplaatst op een molensteen die afkomstig is uit de in 1918 gesloopte molen Zelden Rust, die voorheen op het Molenplein stond. Het beeld is tijdelijk weggehaald voor de vernieuwingswerkzaamheden aan het Molenplein, maar sinds de oplevering in februari 2020 staat de Molenaar weer in volle glorie op ‘zijn’ plein.

Beelden bij dit artikel