Drimmelen ernstig op achterstand in de strijd om 1000 euro voor De Wilgenband

Drimmelen staat ernstig op achterstand wat betreft de actie van Wecycle, waarbij gemeenten punten kunnen verdienen door hun oude apparaten, kapotte lampen en armaturen in te leveren bij de milieustraat. Sterker nog, onze gemeente heeft op dit moment 0 punten en staat daarmee op de 189ste plaats. Dat laatste is met dank aan het alfabet, want met slechts 1 punt zou Drimmelen al op de 63ste plaats kunnen komen. Wanneer Drimmelen op 1 september aanstaande de meeste punten heeft, gaat er een cheque t.w.v. € 1000,00 naar o.a. De Wilgenband.

Niet alleen het lokale goede doel kan gesteund worden met de actie van Wecycle, u kunt zelf ook kans maken op een nieuw apparaat of een nieuwe lamp. In de recyclekrant die in april is verspreid, staan naast een aantal puzzels waarmee een bioscoopbon, een dagje Toverland en een luxe hotelovernachting te winnen zijn, ook hoe u mee kunt helpen voor het lokale goede doel. In geval van Drimmelen zijn dat De Wilgenband en De Zonnebloem afdeling Oosterhout. 

Wanneer u met een oud apparaat of kapotte lamp naar de milieustraat rijdt en daar via http://www.wecycle.nl/inleveren op uw smartphone incheckt, steunt u direct het lokale goede doel én u maakt direct kans op een nieuw apparaat. Punten worden naar evenredigheid berekend, zodat elke gemeente ongeacht hoe groot, evenveel kans maakt. 

Niet zo ver van onze gemeente vandaan, ligt koploper gemeente Dongen. Met maar liefst 1222,5 punten staan zij ver bovenaan. Aan Schiermonnikoog hebben zij nog enige concurrentie met 1061,6 punten, maar de nummer drie laten zij beiden ver achter zich: Veenendaal met 426,9 punten. 

Kijk eens wat u kunt doen en maak zelf ook kans op leuke prijzen via https://milieustraat.wecycle.nl/

Beelden bij dit artikel