En dóór…!

Als je gezamenlijk houdt van klaverjassen, punniken, schilderen, fimokleien, tafeltennissen, postzegels verzamelen, fierljeppen of boswandelingen maken, ontstaat er vaak een hechte band. Nu willen we het niet dramatisch maken maar de band die de KWF-coördinatoren in Made, Terheijden, Wagenberg, Hooge Zwaluwe en Lage Zwaluwe hebben, komt meer voort uit gedrevenheid dan gehechtheid.

Een gedrevenheid omdat ze allen – net als bijna iedereen trouwens – van dichtbij geconfronteerd werden met de vreselijke ziekte kanker. De vijf afdelingen zijn enkele jaren geleden opgegaan in één afdeling: KWF Drimmelen. Behalve kostenbesparend, is de ervaring van de vijf afdelingen dat het prettig is om eens 'in elkaars keuken te kijken' om zo ideeën over te nemen of tips door te geven. Ook elkaar helpen indien nodig zoals de afdeling Made die op verzoek van de familie van een overledene, een collectebus regelde bij een uitvaart in Hooge Zwaluwe.

Gisterenavond werd er weer even bijgepraat én Rensa Tempelaar voorgesteld als opvolger van Diny Baggerman. Diny die al als 16-jarige startte als collectant voor het KWF, heeft aangegeven graag een stapje terug te doen wegens haar leeftijd. Gelukkig vond ze in Rensa een prima vervangster. Rensa is al al jarenlang actief als collectant in Hooge Zwaluwe en neemt nu het stokje van coördinator over van Diny, die aangaf door te zullen blijven gaan als collectant.

Meer weten over KWF afdeling Drimmelen of collectant worden? In alle kernen zijn collectanten meer dan welkom en voor Wagenberg wordt er een coördinator gezocht omdat de huidige coördinator op termijn ook heeft aangegeven te gaan stoppen. Het centrale e-mailadres is  kwfdrimmelen@ziggo.nl