Feestelijke Koningsdag in Lage Zwaluwe

Koningsdag voorbij laten gaan vanwege de coronamaatregelen, dát was voor de organisatie van de Zwaluwse Koningsdagen geen optie. Een speurtocht met als hoofdprijs 1 minuut gratis snoep winkelen bij Jumbo Lage Zwaluwe, een versierde-fiets-wedstrijd, een online Koningsdag-quiz én een muziek livestream met Partydisco P&P en UltraMusic; Koningsdag 2021 in Lage Zwaluwe belooft hoe dan ook een feestelijke dag te worden.

Speurtocht ‘Op zoek naar de Oranjekroontjes’
Trek je leukste, gekste of mooiste oranje-outfit aan en ga mee op zoek naar de Oranjekroontjes die door het hele dorp verspreid zijn. Maar eerst zul je de adressen waar deze Oranjekroontjes te vinden zijn, moeten ontrafelen! Weet jij uiteindelijk het juiste aantal Oranjekroontjes te vinden? Dan maak je kans op de superprijs van 1 minuut gratis snoep winkelen bij de Jumbo in Lage Zwaluwe! Een leuke speurtocht voor jong en oud, wandelend of misschien wel op je mooi versierde fiets door Lage Zwaluwe! Met een lekkere attentie voor onderweg voor de kinderen gesponsord door Jumbo Lage Zwaluwe. Schrijf je nu in op de website: https://www.zwaluwsekoningsdagen.nl/inschrijven-speurtocht/. Inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 23 april 2021 17.00 uur .

Fiets versieren
Haal al je oranjespullen uit de kast want we gaan weer Fiets Versieren. In verband met de coronamaatregelen gaat het deze keer wel iets anders dan normaal. Versier je fiets op jouw mooist mogelijke manier, maak hier een leuke foto van en plaats deze dinsdag 27 april vóór 17.00 uur op Facebook met de vermelding #ZKD en niet te vergeten je naam en leeftijd. Wie weet valt jouw versierde fiets wel in de prijzen!

Online Koningsdagquiz & Livestream Partydisco P&P en UltraMusic
Vanaf 18.00 uur gaan de voetjes van de vloer met de livestream met Partydisco P&P, die het meekijkende publiek zullen opwarmen voor de Jeugd Koningsdagquiz die om 18.30 uur van start gaat. Verdien jij de meeste punten? Dan maak je kans op een van de prijzen! Om 19.00 uur worden de prijswinnaars van de Speurtocht en het Fiets Versieren live bekend gemaakt. Vervolgens zal Partydisco P&P tot 20.00 uur muziektoppers van Oranjebodem draaien. Daarna neemt UltraMusic de DJ booth over en start de Koningsdagquiz voor het hele gezin. Wie heeft de meeste algemene kennis, of weet het meeste van Lage Zwaluwe? Wie komt als winnaar uit de bus en valt in de prijzen? Tussen de verschillende rondes door en na de quiz zullen de jongens van UltraMusic een gezellig muziekje verzorgen tot de klok van 22.00 uur.

Tip!
Om de lokale horeca in deze onzekere tijd te steunen, roept de organisatie iedereen op om op Koningsdag zijn eten bij de lokale horeca te bestellen. Zij hebben de Zwaluwse horeca benaderd met de vraag of zij bijvoorbeeld een leuk Koningsdaggerecht, Oranjemenu of een Snackbox voor tijdens de quiz willen samenstellen. Houd hiervoor de verschillende facebookpagina’s van de lokale horeca in de gaten wat ze op Koningsdag aanbieden.