Feestelijke opening Bernardina Paviljoen in de Boerentuin van De Wijngaerd Made

De Boerentuin van De Wijngaerd in Made is echt af. De tuin heeft een groter paviljoen gekregen met overkapping, airco en een invalidentoilet, een nieuwe plantenkas en een dierenverblijf met o.a. kippen, cavia’s, sierduifjes en twee kleurige Rosella’s. Donderdag 24 juni vond de eerste feestelijke opening plaats, waarbij de naam van het paviljoen onthuld werd; het Bernardina Paviljoen.

Het paviljoen is vernoemd naar Bernardina de Heijde, de moeder van Cor de Heijde. Cor schonk en bouwde het paviljoen aan De Wijngaerd, met behulp van een topteam van vrijwilligers. Bernardina heeft zelf in het verzorgingshuis gewoond en werd daar goed verzorgd en gesteund. Uit dankbaarheid heeft Cor het paviljoen gebouwd tot wat het nu is, een prachtige ruimte om elkaar te ontmoeten, voorzien van een airco, invalidentoilet, licht- en geluidsinstallatie en beluchtingssysteem. Directeur van De Wijngaerd Bas Vos, richtte in zijn speech een speciaal woord van dank aan Cor: “Cor heeft zich belangeloos ingezet en samen met zijn vrienden persoonlijk ingespannen voor dit paviljoen. Ik ben er dan ook beretrots op en we zijn dankbaar dat we er dankzij alle voorzieningen in de zomer én in de winter gebruik van kunnen maken.” Cor raakte zichtbaar geëmotioneerd wanneer het naambord werd onthuld.

Na de officiële opening, volgde er natuurlijk een groot feest. Met inachtneming van de coronaregels, dat dan weer wel. De mensen van het dagcentrum zijn samen één ‘bubbel’, anderen houden anderhalve meter afstand en/of dragen een mondkapje. Anita en Ilona lopen af en aan met champagne (uiteraard alcoholvrij, maar de kurk popt er niet minder om) en samen met de andere medewerkers en vrijwilligers delen ze boerentuincupcakes uit. De middag werd muzikaal omlijst door zanger Leon Galloway, die aftrapte met het toepasselijke nummer ‘Proosten’ van Guus Meeuwis. Allerlei verschillende kraampjes stonden opgesteld met lokale ondernemers en producten én als kers op de taart, kreeg iedere aanwezige een ijsje op een hoorntje van Marja’s Zuivelijs. Dankzij medewerkster Britt konden we zelfs een ‘luchtfoto’ plaatsen, die zij vanuit binnen het zorgcentrum, op de eerste etage, wel even voor ons wilde maken!

Beelden bij dit artikel