Frans van Mook laat 36 koningsschieters achter zich en pakt titel Mayse Kermiskoning 2018

Het was gisteren druk op de kruisboogbanen achter café 't Tapperijke in Made; maar liefst 37 deelnemers schoten naar de titel Mayse Kermiskoning 2018. Nadat kruisboogvereniging Willem Tell 1870 vorig jaar besloot om te stoppen met het kermisschieten, namen kastelein Toon en Wittekop-bierbrouwer Huub de organisatie over.

De 37 mannen wisten in de eerste ronde nog niet te bepalen wie de nieuwe koning moest worden, waarna er een na-kamp volgde. Eric van Gurp, Cees van den Biggelaar, Tim Verwaters, René Fens en Frans van Mook losten allen één schot op de kermiskaart. Eric van Gurp stond er na zijn beurt het slechtste op, zijn schot leverde 0 kermispunten op. Cees van den Biggelaar scoorde 4 punten, Tim Verwaters 6. Het rijtje werd stapsgewijs voortgezet toen René Fens 8 punten scoorde en Frans van Mook 10. 

Laatstgenoemde mocht dus de 46e editie van de Mayse Kermiskoningverschieting winnen en liet daarmee 36 andere deelnemers achter zich. Wij feliciteren Frans van harte met zijn overwinning en danken Michiel Peeters voor de foto!