Galgenmaal in De Ganshoek… maar dan positief!

Het menu: Koffie/thee met cupcake, eitje, ham, tomaatje, augurkje en asperge. Dan spies met watermeloen, feta en olijf. Tartaar van komkommer met zalm en serranoham. Snacks, huisgemaakte ragout in een pasteibakje en als afsluiting een vlaflip met aardbei.

Wij eten wel eens eenvoudiger op de redactie van KijkopDrimmelen om eerlijk te zijn.

Onder gezellige muziek van accordeonduo Markossa (Marlen en Koos) waarbij soms de stramme voetjes van de vloer gingen, serveerden de vrijwilligers het ene gerecht na het andere voor de ouderen in De Ganshoek in Lage Zwaluwe. Ouderen waarvan er al een aantal verhuisd zijn naar de nieuwbouw, de rest volgt komende weken want op 1 september moet alles leeg zijn. Dan zal de oude Ganshoek worden gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe ontmoetingsruimte. Zodra deze klaar is, is het gehele plan afgerond.

Het maandelijkse eetcafé werd zo'n vijf jaar georganiseerd door een flink aantal vrijwilligers. Het begon in 2013 toen Marrie aangaf het wel leuk te vinden om af en toe te koken om zo iets extra's te doen voor de ouderen. Voor de rekenaars onder u, vijf jaar maal pakweg tien maanden maal pakweg zo'n dertig gasten, betekent dus dat er zeker 1500 maaltijden zijn bereid en geserveerd door deze vrijwilligers.

Sommigen daarvan zijn van het eerste uur, anderen zijn gestopt om diverse redenen en die van dit moment zijn Marrie, Bep, Marijke, Linda, Janny, Toke, Ria, Henny, Filia, Teuny en Ria terwijl Wilma de cupcakes vanmiddag verzorgde. Een aantal van deze dames ziet u op de foto die we vanmiddag maakten in de keuken. Een keuken die volgende maand misschien al plat ligt.

Voor de zekerheid vroegen we de dames of ze nu in een gat zullen vallen, maar dat blijkt niet het geval. Dat hadden we natuurlijk kunnen weten want dergelijke vrijwilligers zijn duizendpoten die altijd iets omhanden hebben. Wél spraken ze de hoop uit dat de voornemens doorgang zullen vinden.

Dat zijn voornemens om in de nieuwe ontmoetingsruimte weer een geschikte plek te creëren om maaltijden te bereiden zodat het maandelijkse eetcafé voortgezet kan worden. We zullen zien en wordt dus vervolgd.

Beelden bij dit artikel