Gebr. De Leeuw Exploitant Veerdienst Lage Zwaluwe – Biesbosch

Bij de aanbesteding waren vier partijen geïnteresseerd in de exploitatie van het veer. Drie daarvan bleken geschikt. Met Gebr. De Leeuw zegt de gemeente een gedreven en betrokken exploitant te hebben gevonden. In samenwerking met de exploitant vindt nog een officiële opening van het veer plaats.

Het elektrisch aangedreven veer vaart vanaf mei 2017 minimaal twee keer per uur, bij goed weer drie keer. Toeristen onder wie wandelaars en fietsers kunnen het veer op om naar de overkant, het Nationaal Park De Biesbosch, te varen. Het veer kan twaalf personen per afvaart vervoeren.

Een enkele afvaart voor volwassenen kost €4. Kinderen tot 17 jaar en 55plussers betalen €3, kinderen tot 12 jaar varen gratis mee. Een retourtje bedraagt €7. De veerdienst versterkt het toeristische karakter van de gemeente als ‘Voortuin van de Biesbosch’. De komst van de veerdienst moet impuls geven aan toerisme binnen de gemeente én de Biesboschregio. De exacte tijden van de afvaarten worden zo spoedig mogelijk bekendgemaakt.