Gefluit, getjilp en gekwetter tijdens Vogeltentoonstelling Wagenberg

Afgelopen weekend organiseerde de Eerste Wagenbergse Vogel Vereniging, haar jaarlijkse vogeltentoonstelling waarbij +/- 200 vogels konden worden bekeken én op worden gestemd voor de publieksprijs. Vrijdag, zaterdag en zondag was de zaal van Café Bij Bas omgetoverd tot vogeltjesparadijs, waarbij diverse vogelrelateerde activiteiten werden gehouden. 

Wethouder Jan-Willem Stoop mocht gistermiddag bekend maken dat de groenvleugel ara van Peter Bastiaansen met 72 stemmen de absolute publieksfavoriet is geworden. De groenvleugel ara van Peter hebben wij wel op de foto staan, maar dat is overigens niet de gele vogel op de eerste foto in onze fotoslider. Dat is namelijk een Goudparkiet. Secretaris van EWVV Werner Voermans vertelt ons: "Deze Goudparkiet is wel erg bijzonder aangezien deze gemerkt is als CITES-vogel. Deze vogelsoort wordt met uitsterven bedreigd en als je deze in Nederland wilt houden, heb je daar officiële papieren voor nodig." 

De redactie van KijkopDrimmelen nam ook even een kijkje bij de vogeltentoonstelling en zette een aantal kleurrijke deelnemers op de foto. U bekijkt ze via de fotoslider boven dit bericht.