Harmonie St. Caecilia speelt sterren van de hemel voor meer dan 700 jaar huwelijk

Gisteren organiseerde Harmonie & Tamboerkorps St. Caecilia uit Made een speciaal koffieconcert voor gouden en diamanten bruidsparen. Maar liefst zestien koppels die 50 of 60 jaar getrouwd zijn, goed voor meer dan 700 jaar huwelijk, genoten gisteren van de muzikale klanken van het opleidingsorkest Poco à Poco, het tamboerkorps en het groot harmonieorkest. 

In het Grand-Café van De Korenbeurs was het eerst de beurt aan Poco à Poco om het concert te openen. Onder begeleiding van een aantal leden van het groot orkest, speelden zij nummers uit de Sound of Music en het top 40-nummer 'Sofia'. Aansluitend aan de jeugd, mocht het tamboerkorps onder leiding van Djuri den Tuinder hun kunsten laten horen. Zij speelden verschillende stijlen muziek, waaronder enkele nummers in Japanse stijl. Zij lieten hiermee een voorproefje horen van het uitwisselingsconcert dat zij op 17 november aanstaande geven, in samenwerking met een Japanse Slagwerkgroep. 

Het groot harmonieorkest van St. Caecilia betrad als laatste het podium voor de genietende bezoekers. Onder leiding van Erik Rozendom speelden zij de muzikale sterren van de hemel. Een Argentijnse tango, het muziekstuk 'Pilatus' en een compilatie van de beste hits van Gloria Estefan (de 'Gloria Estafette') passeerden de revue. Een geweldige voorbode voor het 100-jarig bestaan van de harmonie in 2019, welke op verschillende manieren groots gevierd zal gaan worden. 

KijkopDrimmelen nam ook een kijkje in de volle zaal en naast een aantal foto's die u in de fotoslider boven dit artikel bekijkt, maakten wij ook een korte opname van de spelende jeugd. U bekijkt deze direct hieronder.
https://www.youtube.com/watch?v=dFaLfVsL9Ew

Beelden bij dit artikel