Ook voor het Markpontje in Terheijden is de vakantietijd aangebroken

Evenals voor 't Leeuweveerke in Lage Zwaluwe, brak ook voor het pontje tussen Terheijden en Breda gisteravond de vakantietijd aan. Om het seizoen feestelijk af te sluiten, mochten passagiers gisteren de hele dag gratis overvaren, was de foodtruck geopend en waren er twee troubadours aanwezig die live muziek verzorgden.

Je kunt niet zeggen dat er geen hond aan boord ging op de laatste vaardag van het Markpontje. Rini en Linda, die beiden hun roots in de gemeente Drimmelen hebben, voeren samen met hun kinderen Koen en Maud en hun trouwe viervoeter vanuit de haven van Terheijden naar de overkant van de Mark. Toen wij vertelden dat wij van het digitale platform KijkopDrimmelen.nl waren, zeiden ze: "Ja, maar wij kennen jullie wel. Ik ben een echte Traaise, mijn ouders wonen ook nog steeds hier", vertelt Linda. Rini vult haar aan: "Mijn ouders komen uit Drimmelen, dus wij hebben nog steeds goede banden met de gemeente, ook al wonen we zelf in Breda."

Koen, Maud én de hond waarvan wij helemaal vergeten zijn de naam te vragen, waren nog wel het meest enthousiast om met schipper Han mee over te varen. Met een grote glimlach poseerden ze ook even voor onze foto, welke Maud eerst nog wel even wilde goedkeuren alvorens deze gepubliceerd zou worden. Gelukkig voor ons kregen wij goedkeuring van de jongste telg! 

Beelden bij dit artikel